Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rioleringswerkzaamheden Ruyghweg in gemeente Den Helder

Datum nieuwsfeit: 01-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Helder

Rioleringswerkzaamheden Ruyghweg

datum: 25 september 2001

Van 1 oktober tot en met 5 oktober wordt de riolering gerenoveerd aan de Rughweg tussen de kruising Fazantenstraat/Stakman Bossestraat en de kruising Visstraat/Lijsterstraat. De kruising Fazantenstraat/Stakman Bossestraat blijft geopend. De kruising Visstraat/Lijsterstraat is tijdens de werkzaamheden afgesloten voor verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de Fazantenstraat en de Fabrieksgracht. Om het riool niet te veel te belasten, wordt bewoners van de Ruygweg gevraagd zo weinig mogelijk water te gebruiken.

Het riool wordt gerenoveerd door middel van de zogenaamde `kousmethode'. Bij deze methode wordt in het riool een kous gebracht, die behandeld is met een polyester hars. Als de kous in het riool zit, laat men water van 80 graden celcius door de kous lopen. Nadat het water door de kous gelopen heeft, is de polyester hars hard geworden. Vervolgens wordt de kous weer uit het riool getrokken. Aan de binnenzijde van het riool zit nu een nieuwe laag, die weer tientallen jaren mee kan. Het voordeel van de methode is, dat de wegen niet opengebroken hoeven te worden. Hierdoor is er minder overlast voor de mensen.

Laatst bijgewerkt: 26 september 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie