Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Maatregelen aanvraag nieuwe reisdocumenten in Hoogeveen

Datum nieuwsfeit: 01-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Hoogeveen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hoogeveen

Kinderen voortaan met foto in nieuw paspoort

Vanaf maandag 1 oktober geeft de gemeente Hoogeveen nieuwe paspoorten uit. De belangrijkste veranderingen zijn dat ook van bijgeschreven kinderen een foto in het paspoort komt en de wachttijd voor een paspoort of identiteitskaart voortaan vijf werkdagen is.

Kkinderen die worden bijgeschreven komen voortaan met een foto in het paspoort van de ouder. De kinderen moeten ook meekomen bij het aanvragen van de bijschrijving. Voor de bijschrijving van een kind in het paspoort van een ouder, moet de andere ouder schriftelijk toestemming geven.

Voor foto's geldt dat het één recente, professionele pasfoto moet zijn, die recht van voren is genomen. Overigens moet de pasfoto al sinds 1 september recht van voren zijn genomen. Dus ook als u de komende dagen nog een 'oud' paspoort haalt moet de foto aan die eis voldoen.

In die eerste week van de invoering van de nieuwe reisdocumenten kunnen wel paspoorten en identiteitskaarten worden aangevraagd, maar nog niet worden uitgereikt. Ook van de spoedprocedure kan pas vanaf 8 oktober gebruik worden gemaakt. Deze procedure kost extra geld en de wachttijd voor een pas of identiteitskaart is dan een werkdag.

Voor meer informatie over het nieuwe paspoort kunt u terecht bij de afdeling Burgerzaken (tel. 291302) of u surft naar www.paspoortinformatie.nl. of www.hoogeveen.nl. (Digitaal gemeentehuis > Burgerzaken > Paspoort en Nederlandse identiteitskaart).

Burgerzaken dicht op vrijdagmiddag De afdeling Burgerzaken in het raadhuis van Hoogeveen is vrijdagmiddag 28 september vanaf 12.00 uur gesloten. De afdeling gaat vroeger dicht om de komst van het nieuwe paspoort op maandag 1 oktober voor te bereiden. De medewerkers moeten de oude, blanco paspoorten tellen, inpakken en terugsturen naar het ministerie, nieuwe computerprogramma's installeren en testen en nieuwe paspoorttarieven invoeren. Zoals gemeld worden vanaf maandag de nieuwe paspoorten en identiteitskaarten niet langer bij de gemeente van persoonsgegevens en foto voorzien, maar op een centrale plaats in Nederland. De wachttijd is voortaan vijf werkdagen.

Milieustraatpas komt per post naar u toe Bij de afdeling Reiniging aan De Vos van Steenwijklaan zijn medewerkers en uitzendkrachten druk bezig met de verzending van toegangspassen voor de Milieustraat naar inwoners van Hoogeveen die een pas hebben aangevraagd. Eind vorig week gingen de eerste 1600 de deur uit. Begin deze week zijn 4000 passen verzonden.

Degenen die voor 1 augustus een Milieustraatpas hebben aangevraagd kunnen de pas voor 1 oktober in hun brievenbus verwachten. De aanvragen worden op volgorde van binnenkomst verwerkt. Het kan dus zijn dat u nog geen pas hebt ontvangen, maar uw buurman al wel.

Het aanvragen van een toegangspas is te allen tijde mogelijk. Voor een aanvraagformulier en de voorwaarden kunt u terecht bij het Voorlichtingscentrum in het gemeentehuis (tel. 291256) en de afdeling Reiniging aan de Vos van Steenwijklaan (tel. 291653). Voor informatie kunt u ook terecht op de website van de gemeente: www.hoogeveen.nl (Afval & milieu)

Milieustraat gesloten

Zoals gemeld is de Milieustraat op de gemeentewerf deze week gesloten voor het publiek. De gemeente Hoogeveen gebruikt die week om apparatuur te plaatsen, die toegangspassen kan aflezen. Ook komen er slagbomen. De weegbruggen zijn al geïnstalleerd.

De Milieustraat is vanaf 2 oktober nog slechts toegankelijk voor mensen die een pas hebben. De toegangspasregeling moet een einde maken aan het 'afvaltoerisme' van buiten de gemeente en het gratis storten van afval door bedrijven.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie