Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verruimde openingstijden afdeling Burgerzaken Deventer

Datum nieuwsfeit: 01-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Deventer
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Deventer

Verruimde openingstijden afdeling Burgerzaken

De openingstijden van de afdeling Burgerzaken op de locatie Deventer in het Stadskantoor, Burseplein 20 zijn vanaf 1 oktober 2001 verruimd. U kunt terecht op:

- maandag, dinsdag en vrijdag van 8.30 tot 14 uur
- woensdag van 8.30 tot 16 uur

- donderdag van 8. 30 tot 20 uur.

Wat u verder nog moet weten?

AANVRAGEN VAN EEN PASPOORT

* u moet het oude document overleggen en inleveren bij het ophalen van het nieuwe paspoort

* u levert één recente pasfoto in (zwart/wit of kleur); zie ook de informatie bij pasfoto's

* een paspoort is vijf jaar geldig voor alle landen
* het aanvragen van een paspoort moet u persoonlijk doen
* er is in principe een wachttijd van een week
* voor kinderen jonger dan achttien jaar moeten beide ouders c.q. de voogd(es) toestemming geven (er dient een geldig legitimatiebewijs te worden overlegd)

* de leges bedraagt 33,37 euro en dit dient u direct te betalen.
AANVRAGEN VAN EEN IDENTITEITSKAART

* u moet het oude document overleggen en inleveren bij het ophalen van de nieuwe identiteitskaart

* u mag naast een geldig paspoort ook een identiteitskaart in uw bezit hebben. In dat geval dient u het geldige paspoort te overleggen

* u levert één recente pasfoto in (zwart/wit of kleur); zie ook de informatie bij pasfoto's

* kinderen jonger dan twaalf jaar hebben toestemming van hun ouders c.q. voogd(es) nodig door middel van een handtekening op het aanvraagformulier (er dient een geldig legitimatiebewijs te worden overgelegd)

* vanaf twaalf jaar kunt u de aanvraag doen zonder toestemming
* wanneer minderjarige kinderen zijn bijgeschreven in paspoort(en) ouder(s), paspoort(en) meebrengen

* de kaart is vijf jaar geldig voor de volgende landen: Andorra, België, Duitsland, Denemarken, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot Brittannië en Noord-Ierland, Ierland, IJsland, Italië, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Monaco, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal (inclusief de Azoren en Madeira), San Marino, Spanje (inclusief de Canarische eilanden), Turkije, Zweden en Zwitserland
* op de kaart kunnen geen kinderen worden bijgeschreven en geen wijzigingen worden aangebracht

* u dient de aanvraag persoonlijk te doen
* er is in principe een wachttijd van een week
* de leges bedraagt 26,87 euro en dit dient u direct te betalen.
KINDEREN BIJSCHRIJVEN IN PASPOORT

* kinderen tot zestien jaar kunnen worden bijgeschreven
* voor het bijschrijven van kinderen moet de andere ouder door middel van een handtekening toestemming geven (u dient een geldig legitimatiebewijs te overleggen)

* u levert één recente pasfoto in (zwart/wit of kleur); zie óók de informatie bij pasfoto's

* bij te schrijven kinderen moeten bij de aanvraag aanwezig zijn (bij het ophalen niet verplicht)

* er is in principe een wachttijd van een week
* de leges bedraagt 6,81 euro voor een bijschrijving per kind (direct bij de aanvraag van een nieuw document door de ouder)
* de leges bedraagt 15,88 euro voor een bijschrijving per kind (later in een bestaand document van een ouder).

NAAMGEBRUIK

Vaak staat in een reisdocument van een gehuwde vrouw ook de naam van de echtgenoot. Dit hoeft niet. De gehuwde vrouw kan bij het aanvragen kenbaar maken dat zij alleen haar eigen (meisjes) naam in het reisdocument wil hebben. Overigens kan een gehuwde man ook de naam van zijn echtgenote in het reisdocument laten vermelden.

Met ingang van 1 januari 1998 is het geregistreerd partnerschap als burgerlijke staat ingevoerd. Dit betekent dat iemand op verzoek de geslachtsnaam van zijn of haar (voormalige) geregistreerde partner in het reisdocument kan laten vermelden.

VERMISSING OF DIEFSTAL

Bij vermissing of diefstal van uw reisdocument dient u aangifte te doen bij de plaatselijke politie. Bij vermissing in het buitenland kunt u terecht bij de politie, de Nederlandse ambassade of het Nederlands consulaat. Vervolgens dient u bij terugkomst in Nederland te allen tijde ook aangifte te doen bij de plaatselijke politie.

Van iedere vermissing van een reisdocument maakt de politie een proces-verbaal op. Een gewaarmerkte kopie van dit proces-verbaal krijgt u direct mee. De kopie moet u bij de aanvraag van een nieuw reisdocument bij de afdeling Burgerzaken overleggen. Zonder deze kopie krijgt u geen nieuw reisdocument. De vermiste of gestolen documenten worden landelijk geregistreerd. Een document dat als gestolen of vermist is opgegeven, mag daarna nooit meer worden gebruikt.

Het is wel raadzaam, indien u een vermist document alsnog terugvindt, dit document bij de afdeling Burgerzaken in te leveren.

Bij het aanvragen van een nieuw reisdocument moet u, in geval van vermissing of diefstal van uw oude reisdocument, extra administratiekosten betalen. De leges bedraagt 25,87 euro bij vermissing van uw paspoort en 8,39 euro bij vermissing van uw toeristenkaart of (Europese) identiteitskaart.

PASFOTO'S

Vanaf 1 september 2001 mag de afdeling Burgerzaken alleen pasfoto's gebruiken waarop het hoofd recht van voren is gefotografeerd. Bij de aanvraag van een reisdocument beoordeelt een medewerker van de afdeling Burgerzaken de pasfoto's aan de hand van een aantal eisen.

Pasfoto's die niet aan de gestelde kwaliteitseisen voldoen worden niet geaccepteerd. Het advies is dan ook dat u bij het maken van pasfoto's de fotograaf duidelijk vertelt dat deze nodig zijn voor het aanvragen van een reisdocument. Het gebruik van 'hokjes pasfoto's' (veelal op stations te maken), schoolfoto's of stickerfoto's wordt afgeraden, omdat deze meestal niet aan de gestelde eisen voldoen.

SPOEDPROCEDURE

U kunt een beroep doen op de spoedprocedure voor een nieuw reisdocument of het bijschrijven van kinderen. In de regel kunt u het document dan op de eerstvolgende werkdag ophalen. De extra kosten hiervoor zijn 33,37 euro per reisdocument en 15,88 euro per bijschrijving van een kind in een bestaand document. Voor spoedaanvragen kunt u uitsluitend op de locatie Deventer in het Stadskantoor aan het Burseplein 20 terecht.

NOG EEN AANTAL ADVIEZEN

* als u een buitenlandse reis bespreekt, ga dan tijdig na of u het vereiste reisdocument bezit

* wacht met het aanvragen niet tot het vakantieseizoen
* soms hebt u een visum nodig; informeer dan tijdig bij de ambassade of het consulaat van het land dat u wilt bezoeken
* soms hebt u één of meer inentingen nodig voordat u bepaalde landen kunt bezoeken; meer informatie hierover kunt u krijgen bij de GGD Regio Stedendriehoek, afdeling Tropenvaccinaties, telefoon 664664
* bij het opnemen van geld in het buitenland wordt een (Europese) identiteitskaart niet altijd geaccepteerd.

BURGERZAKEN LOCATIE SCHALKHAAR

Op de locatie van de afdeling Burgerzaken in Schalkhaar aan de Koningin Wilhelminalaan 13 kunnen uitsluitend inwoners van de voormalige gemeente Diepenveen terecht. U kunt dagelijks een reisdocument aanvragen, maar vanwege de nieuwe procedure, niet meer de eerstvolgende vrijdag ophalen, maar de vrijdag die daarop volgt.

SERVICE

Ruim twee maanden voordat uw reisdocument 'verloopt', ontvangt u van de afdeling Burgerzaken een brief met alle informatie over het aanvragen van een reisdocument, het bijschrijven van kinderen, tarieven en openingstijden. Hiermee hoopt de afdeling Burgerzaken dat u tijdig een nieuw reisdocument aanvraagt. Lange wachttijden worden daarmee voorkomen.

INFORMATIE

Voor meer informatie kunt u terecht bij de afdeling Burgerzaken, telefoon 693911,

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...