Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste tegoeden bevroren i.v.m. relatie tot terrorisme

Datum nieuwsfeit: 02-10-2001
Bron: Ministerie van Financien
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Financien

Persbericht

No /01-266
Den Haag
02 oktober 2001

Eerste tegoeden bevroren

Minister Zalm van Financiën heeft de Amerikaanse autoriteiten op hun verzoek laten weten dat in Nederland de eerste banktegoeden zijn bevroren van personen en organisaties die vallen onder de sanctieregelingen. Het betreft twee rekeningen met een totaal tegoed van ongeveer 500.000 dollar. Dit zijn de eerste resultaten van een nog lopend onderzoek dat De Nederlandse Bank (DNB) op dit moment bij financiële instellingen uitvoert.

Deze eerste melding vloeit voort uit een onderzoek dat de Nederlandse Bank op verzoek van de minister van Financiën onderneemt. Het maakt deel uit van maatregelen die Nederland heeft genomen ten aanzien van tegoeden van personen en organisaties die op zwarte lijsten staan. Op dit moment heeft DNB een lijst met ongeveer 400 namen verspreid onder financiële instellingen die onder haar toezicht staan. Op basis van deze lijst zijn nu de eerste meldingen binnengekomen. Over namen van instellingen en personen worden geen nadere mededelingen verstrekt.

Woordvoerder: drs. S.A.E. Schrover

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie