Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Militairen terug uit Macedonië

Datum nieuwsfeit: 02-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Defensie


---

Militairen terug uit Macedonië

02-10-2001

Dinsdagmiddag rond zes uur arriveerde de eerste groep militairen uit Macedonië op de vliegbasis Eindhoven. Ze werden verwelkomd door minister van Defensie De Grave, de bevelhebber der Landstrijdkrachten, luitenant-generaal Van Baal en een groot aantal familieleden en bekenden. De minister sprak de militairen toe en prees hun inzet. Enige tijd later arriveerde een tweede vliegtuig op Eindhoven met de overige militairen. Het gaat om de A-compagnie van het 11e bataljon Luchtmobiele Brigade. Samen met Britse militairen werd tijdens de NAVO-operatie Essential Harvest assistentie verleend bij de inname van wapens.

Ondanks de aanslagen van 11 september in de Verenigde Staten is de aandacht voor uw missie in Macedonië gebleven en ook al was men sceptisch over de inlevering van de wapens, u kunt met tevredenheid op uw missie terug kijken, sprak de minister tot de aanwezigen. Ingezameld zijn namelijk 3875 wapens, 400.000 stuks munitie en 1045 mijnen. Maar ik hou het kort, want er staan veel belangrijker mensen op u te wachten. Namens de Nederlandse regering bedank ik u voor uw inzet, besloot minister De Grave zijn toespraak. (Foto: Hennie Keeris)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie