Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Cisco komt met uitbreiding IP-portfolio

Datum nieuwsfeit: 02-10-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 2 oktober 2001

CISCO SYSTEMS VERSNELT ONTWIKKELINGEN IN TOPSEGMENT INTERNET MET UITBREIDING

IP-PORTFOLIO
Nieuwe 10 Gbps-oplossing voor service providers

Cisco Systems komt met nieuwe producten voor 10 Gbps-verbindingen; een uitbreiding op haar bestaande IP-portfolio. De nieuwe apparatuur sluit aan op de routers uit 12000-Series, waardoor eerdere investeringen kunnen worden opgewaardeerd. Met de nieuwe routers kunnen service providers breedbanddiensten aanbieden, terwijl de operationele kosten worden teruggebracht door vereenvoudiging van netwerkprocessen en architectuur. De producten omvatten oplossingen voor grote en kleine PoPs en voor backbone en edge van het netwerk. Cisco maakt een voortdurende ontwikkeling en uitbreiding van 10 Gbps-netwerken mogelijk, doordat ze als enige hiertoe een uitgebreide productenreeks biedt. Dit geeft klanten van Cisco een ongeëvenaarde flexibiliteit om 10G te gebruiken in het hele netwerk, in kleine of grote PoPs voor dataverkeer in beide richtingen.

Met drie uitbreidingen op de Cisco 12000-Series onderstreept Cisco haar vertrouwen in de Service providermarkt. Nieuw in de serie zijn: de Cisco 12000 IP Services Engine netwerkkaarten, de 12404 Internet Router, wat de kleinste footprint 10Gbps router is en de 10720 Internet Router voor toegang tot IP-netwerken in verstedelijkte gebieden.

Voor service providers als Ebone is de 10 Gbps-evolutie van groot belang. Ebone levert bijvoorbeeld in twintig Europese landen breedbanddiensten. "Aan de kant van de eindgebruiker moet een netwerk de mogelijkheid bieden om gemakkelijk extra diensten toe te voegen met behoud van oude diensten. Geleverde diensten en gebruikte bandbreedte moeten makkelijk te factureren zijn. Cisco springt hierop in met de nieuwe uitbreidingen", aldus Frode Greisen, Chief Internet Officer van Ebone. "Doordat verbeteringen ontwikkeld zijn voor bestaande routers, hoeven we onze apparatuur niet te vervangen en worden eerder gedane aankopen niet minder waard. We kunnen snel nieuwe diensten in gebruik nemen door een eenvoudige software upgrade in plaats van een dure hardwarevervanging", zegt Greisen van Ebone. "Hierdoor kunnen wij als service provider kostenbesparing ten goede laten komen aan eindgebruikers en investeren in de kern van hun business: de uitbreiding van hun netwerk en diensten."

CISCO 12000 IP SERVICES ENGINE NETWERKKAARTEN
Cisco breidt haar Cisco 12000 Series voor service providers uit met zes nieuwe Cisco 12000 IP Services Engine netwerkkaarten voor het gebruik van supersnelle verbindingen. De kaarten, die gebaseerd zijn op de Cisco 12000 IP Services Engine, haalt de 12000-router overdrachtssnelheden van 10 Gbps zowel in de backbone als bij de eindgebruiker, waardoor klanten in staat zijn gebruik te maken van intelligente oplossingen die om veel bandbreedte vragen zoals spraak en video.

CISCO 12404 INTERNET ROUTER
De nieuwe Cisco 12404 is de kleinste footprint 10G Internet router. Op een kosteneffectieve manier kan deze kleine maar schaalbare en betrouwbare router 10 Gbps leveren.

CISCO 10720 ROUTER
Cisco brengt vernieuwing en optimalisatie in de 'metromarkt' met de uitbreiding van de 12000-serie voor verstedelijkte gebieden. De nieuwe Cisco 10720 is de enige router die glasvezel kan combineren met Cisco's Dynamic Packet Technologie (DPT) en die volledige IP routing combineert met gebruiksvriendelijke interfaces voor ethernet in betrouwbare en schaalbare netwerken. De Cisco 10720 stelt klanten in staat om in stadsgebieden ethernetdiensten van hoge kwaliteit aan te bieden in bijvoorbeeld gebouwen met meerdere bedrijven. Waardevolle IP-diensten komen hierdoor binnen handbereik van eindgebruikers.

Over Next Generation Internet Routing
Cisco's next generation Internet routers, de volledige series van de Cisco 7400, 7300, 7600, 10000, 10720 en de 12000 zijn IP-platformen, die miljoenen pakketen per seconde (pps) kunnen vervoeren en beschikbaar zijn voor SP-diensten. De producten leveren hoge kwaliteit als het gaat om prestatie, beschikbaarheid, operationele efficiency en het hoogste serviceniveau, zodat service providers hun winstgevendheid kunnen verhogen en hun operationele kosten kunnen terugbrengen via verschillende applicaties, zoals breedband, managed CPE, vaste verbindingen, metro IP, Internet Data Centers, edge en backbone.

Over Cisco Systems
Cisco Systems, Inc (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen voor Internet. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Jose, Californië. In Nederland is Cisco gevestigd in Amsterdam. Cisco heeft ruim 38.000 werknemers en realiseerde in boekjaar 2001 een totale omzet van 22,29 miljard dollar. Nieuws en informatie is beschikbaar www.cisco.nl.

# # #

Perscontact:
Karin van Geelen
Public Relations
Cisco Systems
Telefoon: 020 342 34 12
www.cisco.nl
mailto:kgeelen@cisco.com

Leoni Janssen
DLV Public Relations
Telefoon: 023 554 20 30
www.dlvpr.nl/pressroom
mailto:info@dlvpr.nl

UITNODIGING:
Vanavond om 19:00 uur is er een live Webcast over onderstaande aankondiging. Registreer via www.ciscowebseminars.com/metrowebcast/V1356-700-XX en gebruik als wachtwoord: Pioneering. Je kan de Webcast dan live via Internet volgen. Als je vragen wilt stellen, kan je ook inbellen: 001 630 395 0482 Kijk voor meer informatie op: newsroom.cisco.com/dlls/

Noot aan de redactie

Beeldmateriaal van bovenstaande apparatuur is te vinden op: www.dlvpr.nl/cgi-bin/pers/beeldkl_dlv.pl?KL63&&producten

Er zijn vandaag drie Amerikaanse persberichten verstuurd over bovenstaande aankondiging. Deze zijn te vinden via onderstaande links.

Cisco Accelerates the Evolution of the Carrier Class Internet with Expanded Service Provider IP Portfolio
newsroom.cisco.com/dlls/prod_100201.html

Cisco Extends the Power of IP to the Metro Market with New Cisco 10720 Internet Router
newsroom.cisco.com/dlls/prod_100201b.html

Cisco Extends Industry Lead From the Backbone to the Edge with Extensions to the Cisco 12000 Series Platform
newsroom.cisco.com/dlls/prod_100201c.html

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie