Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bezoek Prins van Oranje en Máxima Zorreguieta aan Overijssel

Datum nieuwsfeit: 02-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Het Koninklijk Huis
Zoek soortgelijke berichten
Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

02/10/01 Bezoek Prins van Oranje en Máxima Zorreguieta aan Overijssel

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje en mevrouw Máxima Zorreguieta brengen dinsdag 2 oktober 2001 een bezoek aan de provincie Overijssel. Het is het vijfde in de reeks kennismakingsbezoeken die het paar dit najaar aflegt aan de provincies en de vier grote steden. In Overijssel wordt het paar in Diepenheim ontvangen door de Commissaris van de Koningin. Na een rit over de Sallandse Heuvelrug bezoeken de Prins en zijn verloofde in Zwolle de Isala Klinieken en Scania Nederland. Het bezoek wordt afgesloten in het Bergkwartier van Deventer.

Om 13.00 uur worden de Prins en mevrouw Zorreguieta in het gebouw van de Kunstvereniging te Diepenheim verwelkomd door de Commissaris van de Koningin, de heer J.A.M. Hendrikx. Onder het motto Overijssel Verrassend Veelzijdig geeft de Commissaris vervolgens een uiteenzetting over de stand van zaken en de verwachte ontwikkelingen in zijn provincie. De burgemeester van Hof van Twente, mevrouw drs. A.Th.B. Bijleveld-Schouten, schetst het kunstleven in Diepenheim en vertelt iets over de plattelandsontwikkeling. Na een wandeling door het centrum van Diepenheim volgt een rit per Koninklijke bus naar Zwolle, via Markelo, Holten, Nijverdal, Raalte en Heino. p> Het paar arriveert om 15.00 uur in Zwolle bij de Isala Klinieken, locatie Sophia. De voorzitter van de Raad van Bestuur, de heer ir. G.R. Visser, zal de Prins en mevrouw Zorreguieta een uiteenzetting geven over het ziekenhuis en hen vervolgens rondleiden over de afdeling Neonatologie. Om 15.30 uur bezoeken de Prins en zijn verloofde Scania Nederland. De algemeen directeur, de heer S. Palskog, leidt hen rond langs de productielijn van zijn bedrijf.

Via Wijhe-Olst wordt per Koninklijke bus naar Deventer gereden, waar het paar om 17.00 uur op de Brink arriveert. Samen met burgemeester drs. J. van Lidth de Jeude bezoekt het paar het historische stadshart. Het bezoek eindigt in de Bergkerk. Daar spreekt het paar met Overijsselse burgers.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie