Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aanbieding advies over dierhouderij

Datum nieuwsfeit: 02-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Raad voor het Landelijk Gebied
Zoek soortgelijke berichten
Raad voor het Landelijk Gebied


nieuw
nieuw op de website
raadsagenda

Actueel

Aanbieding advies over dierhouderij
Het advies over de toekomst van de dierhouderij in Nederland is op 5 september aangeboden aan minister Brinkhorst van LNV. Dit gebeurde tijdens een bijeenkomst op veehouderijbedrijf Van Adrichem in Schipluiden. Daarbij waren ook vertegenwoordigers vanuit de landbouw en de ketenpartijen aanwezig. De volledige tekst van het advies Vóór het kalf verdronken is kunt U hier opvragen: Advies 01/6.
Definitief werkprogramma 2001-2002
Na het overleg plaats tussen de raad en de beide bewindslieden in juni
- en de aanvullingen voor 2002 die dat voor het werkprogramma die daarbij werden besproken - is er thans een definitief en geïntegreerd werkprogramma voor de jaren 2001 en 2002.

Overleg met Tweede Kamercommissie
Op 6 september heeft een verkennend overleg plaatsgevonden tussen de raad en de Vaste Commissie voor LNV van de Tweede Kamer. Er is onder meer gesproken over de recente adviezen van de raad, de actuele ontwikkelingen op het beleidsterrein en het werkprogramma 2001-2002.
Recent uitgebrachte adviezen
Het eerste advies van het werkprogramma 2001-2002 dat werd voltooid is Bergen met beleid, signaaladvies over de implementatie van waterberging en waterbuffering in beleid en uitvoeringsplannen. Het advies is op 28 juni in druk verschenen en aan staatssecretaris Faber van LNV toegezonden.
Ook het advies over vestigingsvoorwaarden voor agroconcerns is voltooid en gepubliceerd. Het advies Agribusiness: steeds meer business, steeds minder agri werd op 31 juli aan minister Brinkhorst toegezonden. In dit advies staat de vraag centraal in hoeverre Nederland vestigingsland blijft voor internationale agribusiness. Geconcludeerd wordt onder andere dat behoud van de gunstige positie blijvende investeringen vraagt van zowel de agribusiness zelf als de overheid.

Uitnodiging website-discussie over advies 'Soortenbeleid' De raad bereidt een advies over het soortenbeleid voor op basis van de ontvangen adviesaanvraag.
Het soortenbeleid maakt vooral de laatste maanden veel discussies los. De raad zou graag de meningen en ideeën uit die discussies bij zijn meningsvorm betrekken. Daarvoor vinden een aantal gesprekken plaats én wordt de mogelijkheid geboden om via deze website een inbreng te leveren.
Uw opmerkingen, suggesties of (verwijzingen naar) relevante ervaringen
- rijp en groen - zijn van harte welkom bij Bas van Leeuwen, secretaris van de voorbereidende werkgroep.
U kunt een formulier gebruiken of direct mailen.
Overleg met de bewindslieden
Op 2 oktober vindt het reguliere overleg plaats tussen de bewindslieden van LNV, minister Brinkhorst en staatssecretaris Faber, met de raad. Onderwerpen van gesprek zijn in ieder geval de voortgang van de Plattelandsbrief en van het Structuurschema Groene Ruimte 2. Verder zal ook worden gesproken over actuele zaken, waaronder de toekomst van de dierhouderij in Nederland.

Raadvoor het Landelijk Gebied home

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie