Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bert Ploeg van Renault naar BMW

Datum nieuwsfeit: 02-10-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Persbericht

Libertel-Vodafone DTCC

Ploeg van Renault naar BMW

Zandvoort, dinsdag 2 oktober 2001. Bert Ploeg rijdt de laatste race in het Libertel-Vodafone DTCC van dit seizoen, zondag 7 oktober op Circuit Park Zandvoort, in een Carly Motors BMW 320i E46. De Noordwijker neemt daarmee afscheidt van de Renault Clio van QFace Team Kroon Racing vanwege verschil van inzicht.

Ploeg rijdt onder de vlag van JJ Motorsport. Dit raceteam waar Cor Euser en Jan-Joris Verheul voor uitkomen had voor het gehele seizoen een derde wagen ingeschreven, welke echter nimmer in actie kwam. Daar de coureur was vergeten de wagenwijziging binnen tien dagen aan de organisatie door te geven, een verplichting binnen de reglementen, was de enige optie om van de inschrijving van JJ Motorsport gebruik te maken. De BMW 320i E46 waarin Ploeg tijdens de Finaleraces zal deelnemen komt normaal uit in het Duits toerwagenkampioenschap, waar de vaste bestuurder Markus Gedlich momenteel tweede staat in de titelstrijd bij onze oosterburen en is geprepareerd door Carly Motors. "Het zag er even naar uit dat ik het seizoen vanwege het verschil van mening met Kroon Racing niet zou kunnen afmaken. Gelukkig was Jan-Jaap de Bode van JJ Motorsport zo sportief om het openstaande startnummer af te staan", aldus Ploeg.

Derde Coronel
Naast Tom Coronel (BMW) en Tim Coronel (Lexus) komt tijdens de Finaleraces in het Libertel-Vodafone DTCC een derde Coronel op de baan. Raymond Coronel komt in actie in de VW Golf welke eerder dit seizoen door Evert Bolderheij werd bestuurd.

Voor meer info: Dirk Buwalda, tel. 023-5740760

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie