Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Goedkeuring voor joint venture Telefonica en Ericsson

Datum nieuwsfeit: 02-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: European Commission
Zoek soortgelijke berichten
European Commission

ip/01/1345

Brussel, 2 oktober 2001

Commissie geeft goedkeuring voor joint venture Telefonica en Ericsson

De Europese Commissie heeft ingestemd met de oprichting van een nieuwe onderneming in de vorm van een joint venture ("Tempos 21") door Telefonica Moviles España SA ("TME") en Ericsson Innova SAU ("EI"). Tempos 21 gaat in Spanje mobiele toepassingen en diensten ontwikkelen en distribueren. In deze sector is noch TME noch EI momenteel actief. Het project geeft geen aanleiding tot bezwaren in verband met de mededinging.

TME is de leidende exploitant van het mobiele netwerk in Spanje en maakt deel uit van het Spaanse Telefonica-concern. EI levert apparatuur en technologie voor telecommunicatienetwerken op het Spaanse grondgebied en is eigendom van het Zweedse Ericsson-concern.

Tempos 21 wordt als nieuwe speler actief op een groeimarkt voor toepassingen op het gebied van mobiele telecommunicatie in Spanje. De joint venture is een nieuwe onderneming die nog geen marktaandeel heeft op deze markt. Tempos 21 zal moeten concurreren met een aantal andere grote spelers op de markt, met name gevestigde verstrekkers van IT-diensten. De Commissie is daarom tot de slotsom gekomen dat de mededinging door de voorgestelde operatie niet zal worden belemmerd.

De Commissie heeft om die reden besloten geen bezwaar te maken tegen de voorgenomen joint venture en deze verenigbaar met de gemeenschappelijke markt en de EER-Overeenkomst te verklaren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie