Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

6e Editie van levende wijnkelder Megavino

Datum nieuwsfeit: 10-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

WIJNINFO.NL NIEUWS

MEGAVINO

Persbericht

MEGAVINO 2001
« Duizenden geuren en smaken onder één dak ! »

6e editie van de grootste levende wijnkelder van het land ! 10 - 12 november 2001 - nocturne op vrijdagavond 09 november Paleis 1 - Brussels Expo
Gastregio : Zwitserland !
Onbekend maakt onbemind...

Megavino 2001 ?
Megavino, hét wijnfeest voor iedereen, is aan z'n 6e opeenvolgende editie toe. Opnieuw zullen duizenden liefhebbers van wijn en gastronomie zich naar de 'Heizel' reppen om er honderden wijnbouwers uit de ganse wereld samen met hun invoerder voor de Benelux te ontmoeten. Opnieuw zijn er duizenden flessen te proeven, ter plaatse aan te kopen en makkelijk mee te nemen. Opnieuw zijn er tal van wijnconferenties, tentoonstellingen, demonstraties en maak je er kennis met alles wat maar enigszins met wijn te maken heeft : glazen, wijnkasten, kelders, gadgets, benodigdheden,... En, vergeet zeker niet de betere gastronomische producten van eigen bodem en tot ver buiten onze landsgrenzen te proeven want ze staan allemaal keurig verzameld onder het dak van 'Gastrorama' !

Alle spots op Zwitserland !
Na Bourgogne vorig jaar kozen de organisatoren dit jaar voor een niet zo voor de hand liggend gastland : Zwitserland !

Eerste vraag die zich wellicht heel wat mensen stellen : wordt daar wijn gemaakt... ? ! Het antwoord is natuurlijk ja ! Zwitserland is met zijn 15.000 hectare wijngaard een vrij klein wijnland dat echter in volle opmars is. En wat voor een prachtig land ! Neem nu pakweg de regio's Valais, Vaud, Genève en duitstalig Zwitserland. Het zijn niet alleen de grootste wijnstreken van het land, ze zijn bovendien een lust voor het oog. En hier wordt niet alleen witte wijn gemaakt maar ook heel wat rode. De meest bekende rassen zijn ongetwijfeld chasselas, pinot noir en gamay maar op Megavino kan de bezoeker ook rariteiten ontdekken zoals bijvoorbeeld de petite arvine en de johannisberger. Een uitgebreid dossier over Zwitserse wijnen mag u binnenkort nog verwachten.

Maar de Megavino-bezoeker hoeft daarvoor geenszins naar Zwitserland te gaan ! Op een keurige en overzichtelijke ingerichte stand van maar liefst 200 m2 zal hij alles te weten komen over dit prachtige land : hij kan er kennismaken - én proeven natuurlijk - met de betere wijnen die netjes onderverdeeld worden per geografische zone, hij kan er de vele gastronomische specialiteiten degusteren - én dat is heus veel meer dan louter maar kaas ! - en tot slot krijgt hij een brede waaier van alle toeristische blikvangers om een eventueel uitstapje naar Zwitserland perfect voor te bereiden. Bovendien kan het publiek er doorlopend deelnemen aan non-stop degustaties die voorzien worden van deskundig commentaar.

Wedden dat hij nadien zich nooit meer de vraag stelt of er wel wijn in Zwitserland gemaakt wordt !

Wijnen voor iedereen !
Maar Megavino is veel meer dan louter maar Zwitserland ! Om en bij de 26 verschillende wijnlanden stellen hun betere producten voor. Naast klassiekers als Frankrijk, Italië, Spanje, Duitsland, Luxemburg en Portugal kan de bezoeker nog kennis maken met tal van andere landen : Roemenië, Turkije, Hongarije, Oostenrijk, Zwitserland, Griekenland, Marokko, Tunesië, Algerije, Kroatië, Zuid-Afrika, Argentinië, Chili, Australië, Nieuw-Zeeland, enz ...

Bijzondere inspanningen worden o.m. geleverd door Spanje dat maar liefst twee immens grote stands voor z'n rekening neemt en zowat al zijn appellaties voorstelt. Daarenboven kan u in de sfeervolle tapasbar genieten van de harmonie tussen wijn en gerechten... En Toscane natuurlijk dat jaar na jaar weet te verbazen. Let ook op de nieuwkomer : de Italiaanse regio's Abruzzo en Puglia die met een reusachtige stand uitpakken waar tal van animaties te beleven vallen. Kortom, Italia op z'n best !

Of het 'kleine' landje Luxemburg dat met een gezamenlijke stand u laat genieten van al z'n betere wijnbouwers... Of wat dacht u van het paviljoen van de 'Nieuwe Wereldlanden' ? Natuurlijk kan u er alles uit die landen proeven maar ook uw oenologische kennis wordt bijgeschaafd met non-stop dia- en videoconferenties !

Gastrorama !
Tegelijkertijd met 'Megavino' én in hetzelfde Paleis wordt 'Gastrorama' georganiseerd. Binnen deze afgebakende zone kan u kennismaken met ontelbare gastronomische producten. Enkele voorbeeldjes ? Oesters, kaviaar, ham, kaas, olijfolie, truffel, pasta, fijne vleeswaren ... tot zelfs chocolade ! Zomaar 'puur' te proeven of in combinatie met ... een bijpassend wijntje !

Niet alleen producten uit eigen land maar ook uit tal van andere gastronomische mekka's. Ook hier zal de grootschalige aanwezigheid opvallen van o.m. Spanje en Italië. Vergeet zeker niet halt te houden bij de Italiaanse kookstudio : de beste chefs koken er drie dagen non-stop en u kan ... genieten !

Megavino denkt aan service voor de bezoeker !
U ontdekte zonet uw lievelingsflesje voor de feestdagen maar u heeft 'geen cash geld bij ?' Geen probleem ! Ook voor deze 6e editie worden de standen uitgerust met Visa/BBC-terminals zodat cash geen nood zaak meer is !

'Moet ik de ganse dag met mijn flessen rond sjouwen ?' Absoluut niet ! Ook voor dit probleem heeft Megavino een oplossing in petto : de aangekochte flessen worden gratis bewaard op de ruime 'consignatiestand'. Wanneer de bezoeker het salon verlaat heeft hij toegang met zijn wagen tot aan de laadkade van Paleis 1 waar zijn goederen netjes in de wagen geladen worden. Makkelijk toch ...

Ook dit jaar is Megavino is een gezinsvriendelijk salon ! « Wijn en kinderen »... het lijkt niet meteen de ideale combinatie en terecht ! Megavino zorgt er dan ook voor dat uw jongste spruiten opgevangen worden in de best mogelijke omstandigheden. Speciale animaties onder professionele begeleiding staan voor uw kinderen op het programma terwijl u ... rustig verder ruikt en proeft !

Animaties de klok rond...
Megavino is veel meer dan enkel maar een 'wijnsalon' ! De gemoedelijke sfeer van het proeven, een praatje slaan met de wijnbouwers, de comfortabele en luxueuze stands, de brede gangen,... maar vooral de non-stop animatie die de bezoeker geboden wordt : conferenties en themadegustaties, seminaries, wijn & gezondheid, inleiding tot degustatie en ... de beroemdste chefs van het land die de leukste gerechtjes uit hun mouw schudden in de oergezellige kookstudio !

PRAKTISCH :

Waar : Paleis 1 van het Tentoonstellingspark van Brussel - Heizel Wanneer : van vrijdag 09 november (nocturne) t.e.m. maandag 12 november 2001 van 10 tot 19u

Toegangsprijs : 350 BEF, degustatieglas en exposantencatalogus inbegrepen

Meer info ? Contacteer Alain Bloeykens, tel : 067/88.80.88 of raadpleeg de website : www.underthecork.be (vanaf 01 oktober)


--
Dit is een bericht van de Wijninfo.nl mailservice
Kijk voor aan- en afmelden op www.wijninfo.nl/

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie