Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Misbruik en overconsumptie in ziekteverzekering

Datum nieuwsfeit: 02-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Vlaamse Volksunie

Ziekteverzekering: voegt VLD eindelijk daad bij woord? (02/10/01)

Gisteren haalde VLD-voorzitter Karel De Gucht scherp uit naar SP-minister Vandenbroucke vanwege zijn incompetentie om de misbruiken en overconsumptie in de ziekteverzekering in de hand te houden. In één adem lanceert De Gucht alternatieve VLD-voorstellen, die dan weer op een onverbiddelijk, doch klassiek, njet stuiten van de PS. Al lopen ook aan Vlaamse zijde de standpunten uiteen, fundamenteel verzandt elke discussie omtrent ziekteverzekering en gezondheidszorg in een communautaire patstelling. De oplossing om uit de impasse te geraken ligt voor de hand: een splitsing van de gezondheidszorg, zodat Vlaanderen en Wallonië eindelijk over de bevoegdheid beschikken om hun afwijkende visies ook om te zetten in een eigen beleid, op maat van de Vlaamse en Waalse behoeften en consumptiegedrag. Pas dan kan een einde komen aan het oeverloos gediscussieer omtrent de misbruiken en de overconsumptie in Wallonië.

Wij verwachten van de VLD, evenals van de andere Vlaamse meerderheidspartijen, zodoende kordate steun voor de overheveling van de gezondheidszorg naar de gemeenschappen.

Graag herinneren wij Karel De Gucht aan het Vlaams regeerakkoord waarin de overheveling van de normerings- en uitvoeringsbevoegdheden betreffende het gezondheids- en gezinsbeleid naar de gemeenschappen wordt aangekondigd, bij wijze van eerste stap naar een volledige overdracht van het gezondheidsbeleid. En aan de belofte van minister-president Dewael in zijn regeringsverklaring van 13 juli 1999: Alle partijen van deze coalitie die ook in de federale regering vertegenwoordigd zijn, engageren zich dan ook om de afspraken van het Vlaamse Regeerakkoord inzake institutionele vernieuwing consequent te verdedigen op het federale niveau. () De Vlaamse meerderheidspartijen gaan de verbintenis aan om zich op federaal niveau met overtuiging en gezamenlijk in te zetten voor de realisatie ervan.


* die de partij waarvan de naam niet meer mag vernoemd worden verder zet

Auteur:
Kamerfractie
Danny Pieters, kamerlid

Meer informatie:
Contactpersoon: Ben Weyts, woordvoerder
Telefoon: 02/219.49.30
Fax: 02/217.35.10
E-post: (ben.weyts@vu.be)
Url: www.vu.be

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie