Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Mishandeling bedrijfsleider winkel in Drachten

Datum nieuwsfeit: 02-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 2-10-2001
Politieberichten van 1/10 (13.00 uur) t/m 2/10 (07.00 uur)

Leeuwarden: inbraak auto
Van zondag op maandag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Dokkumerstraat. Het raam in het rechter voorportier werd vernield. Uit de auto werd een autoradio weggenomen. De eigenaresse, een 41-jarige inwoonster van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Drachten: mishandeling
Maandag omstreeks 12.55 uur kwam er een melding binnen dat bij een supermarkt aan de Markt een vechtpartij bezig zou zijn. In de winkel werden twee verdachten, jongens in de leeftijd van 13 en 15 jaar, beiden uit Drachten, aangehouden. De jongste verdachte had zich in de winkel verdacht gedragen, waarop de bedrijfsleider, een 40-jarige inwoner van Dokkum, de jongen had aangesproken. De jongen begon toen te schelden en gaf de bedrijfsleider een grote mond, waarop deze hem had gesommeerd de winkel te verlaten. De jongen verliet hierop de winkel onder luid gescheld en geschreeuw. Even later kwam hij met zijn vriend, 15 jaar, terug en samen begonnen zij de bedrijfsleider te bedreigen. Ook werd de man diverse malen geslagen en geschopt door de beide jongens. De bedrijfsleider raakte gewond aan zijn hoofd ( mogelijk gebroken neus) en werd door omstanders ontzet. De beide jongens konden in de winkel worden aangehouden en zijn overgebracht naar het bureau en zijn ingesloten.

Drachten: diefstal geld
Maandag tussen 15.00 en 15.15 uur werd op de Torenstraat een 39-jarige inwoner van Surhuisterveen aangehouden ter zake diefstal van geld. De verdachte had kort daarvoor in een woning aan de Nachtegaalstraat een 26-jarige inwoner van Drachten bedreigd (dreigen te slaan). Door deze bedreiging gaf het slachtoffer de verdachte f 50.- , waarop de verdachte de woning verliet. Bij zijn aanhouding was de verdachte in het bezit van een mes, dat in beslag werd genomen. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij weer in vrijheid gesteld.

Wolvega: aanrijiding licht gewonde
Maandag omstreeks 11.50 uur stond een 23-jarige inwoner van Elim met zijn auto in verband met pech stil op de vluchtstrook van de Rijksweg A32 onder Wolvega. De man zat in zijn auto, toen hij van achteren werd aangereden door een personenauto, die bestuurd werd door een 30-jarige inwoner van Deventer. Deze bestuurder was door nog onverklaarbare oorzaak de vluchtstrook opgereden. De inwoner uit Elim en een 21-jarige inwoner van Hollandscheveld, die bij hem in de auto zat, klaagden over nek- en rugpijn en zouden zich onder dokters behandelingen laten stellen. Beide voertuigen werden zwaar beschadigd.

Leeuwarden: winkeldiefstal
Maandag omstreeks 14.40 uur werd een 45-jarige inwoonster van Leeuwarden op heterdaad betrapt bij een winkeldiefstal. Bij een supermarkt aan het Cambuurplein had de verdachte voor f 342,25 aan levensmiddelen gestolen toen zij werd betrapt door het personeel. Een medeweker van de supermarkt, een 38-jarige inwoner van Stiens, heeft aangifte gedaan. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. De levensmiddelen gingen retour supermarkt. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is zij weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: fietsendief aangehouden
Maandag omstreeks 16.25 uur werd op de hoek Nieuwe Oosterstraat Kruisstraat een 39-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden ter zake diefstal van een fiets. De verdachte had een zwarte damesfiets weggenomen vanaf de Tuinen. Toen hij hierop wegreed, werd dit gezien door een passerende patrouille. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is de verdachte weer in vrijheid gesteld. De eigenaar van de fiets heeft zich nog niet gemeld. De verdachte was afgelopen zaterdag ook reeds aangehouden voor een fietsendiefstal. Hij reed toen op een gestolen damesfiets over de Sint Jacobsstraat.

Leeuwarden: man onwel
Maandag omstreeks 16.30 uur kwam er een melding binnen dat in een cafetaria aan het Lieuwenburg een man onwel zou zijn geworden. De man, een 62-jarige inwoner van Tytsjerk was aanspreekbaar maar hij voelde zich niet goed. Hij werd voor onderzoek overgebracht naar het MCL-Zuid.

Heerenveen: inbrekers overlopen
Maandag omstreeks 20.35 uur werden drie verdachten overlopen bij een inbraak in een kantoor aan de K.R. Poststraat. De mannen waren het pand binnengekomen door vernieling van een ruit. Na te zijn binnengeklomen kwamen de inbrekers oog in oog te staan met de schoonmaaksters, die bezig waren in de kantoren. De inbrekers zijn vervolgens via een vluchtdeur aan de achterzijde het pand uitgerend. Voor zover nu is na te gaan, werd er niets weggenomen. Van de verdachten is een summier signalement bekend. Volgens de schoonmaaksters betroffen het drie donkere mannen. Voor zover nu is na te gaan werd er niets weggenomen. Er moet nog aangifte gedaan worden.

Buitenpost: inbraak woning
Maandag tussen 19.00 en 21.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Zeilen. Aan de achterzijde werd een uitzetraam opengebroken.. De gehele woning werd doorzocht. De radioapparatuur was klaargezet voor vervoer. Op het terras achter de woning werd een radio aangetroffen. Waarschijnlijk heeft de bewoonster de inbreker(s) overlopen en zijn ze op de vluchtgeslagen. De bewoonster, een 70-jarige vrouw, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: onder invloed
Dinsdag omstreeks 01.05 uur werd op de Stinzenflora een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder had moeite om zijn auto op de weg te houden. De bestuurder, een 45-jarige inwoner van Leeuwarden, werd aan de kant gezet en het bleek dat hij had gedronken. Aan het bureau blies de man 625 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 7 uren en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Oosterwolde: inbraak winkel
Dinsdag omstreeks 01.15 uur werd een inbraak gepleegd in een winkel aan het Stipeplein. De ruit van de toegangsdeur werd met een stoeptegel ingegooid. Door de ontstane opening werden uit de winkel 10 GSM`s weggenomen. De waarde van deze telefoons bedaagt ongeveer f 6000.- Een medewerkster van de winkel, een 25-jarige inwoonster van Assen, heeft aangifte gedaan. Een onderzoek in de omgeving leverde geen resultaat op.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie