Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Chrysler neemt Crossfire in productie

Datum nieuwsfeit: 02-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Carros

Chrysler neemt Crossfire in productie

Spectaculair studiemodel wordt werkelijkheid

(02 oktober 2001)

De Chrysler Crossfire wordt definitief in productie genomen. Dit bijzondere studiemodel werd aan het begin van dit jaar onder grote belangstelling onthuld tijdens de Detroit Auto Show en de reacties waren dermate positief dat Chrysler tot dit besluit kwam. Het traject van concept car tot productieversie nam slechts zes maanden in beslag. In deze relatief korte tijd werd de haalbaarheid van het project onderzocht en werden tal van technische vraagstukken opgelost.

Bij de introductie in Detroit kon je de opwinding op de gezichten van de bezoekers zien. Ze vroegen niet óf we de Crossfire in productie zouden nemen, maar wannéér, aldus Wolfgang Bernhard, Chief Operating Officer van de Chrysler Group. De Crossfire is niet voor niets gekozen tot favoriete concept car tijdens deze autoshow. Ik weet zeker dat we met dit nieuwe model opnieuw zullen scoren, en we zullen ervoor zorgen dat de productieversie van de Chrysler Crossfire dezelfde emoties en karaktertrekken in zich heeft als het studiemodel.

De definitieve versie van het concept van de Crossfire is voor Chrysler het volgende opwindende en veelbelovende model in de dezelfde lijn als de 300M en de PT Cruiser. De Crossfire vertegenwoordigt bovendien de flexibiliteit binnen de Chrysler Group en is een bewijs van de snelheid waarmee beslissingen worden genomen.

Jim Schroer, executive vice president van Global Sales en Marketing: De Chrysler Group is toonaangevend op het gebied van innovatieve auto-ontwerpen. De Crossfire zet de toon voor de sport-coupé van de toekomst, vergelijkbaar met de manier waarop de PT Cruiser maatstaven heeft gezet voor compacte autos. De Crossfire is absoluut uniek, het is een auto waarop je direct verliefd wordt, die je graag wilt bezitten en waarin je met trots kunt rijden. We onderkennen het belang van vooruitstrevend te zijn en om concepten werkelijkheid te laten worden. Chrysler heeft een lange historie in het maken van veelzijdige autos en de Crossfire is daarvan het zoveelste voorbeeld.

Tijdens de Los Angeles Auto Show in januari 2002 zal DaimlerChrysler meer details over de Crossfire bekendmaken.

Bezoek de Chrysler website op www.chrysler.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie