Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Schrijver Thomas Rosenboom houdt 4 lezingen aan RU Groningen

Datum nieuwsfeit: 02-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Gastschrijver Thomas Rosenboom over het schrijverschap

Thomas Rosenboom is de 16e gastschrijver aan de Rijksuniversiteit Groningen. In de maand oktober verzorgt hij op vier dinsdagavonden vier openbare lezingen. Daarnaast geeft Rosenboom speciaal voor RUG-studenten een cursus creative writing waarin hij studenten begeleidt bij het schrijven van verhalend proza.

In de openbare lezingen licht Rosenboom facetten van zijn schrijverschap nader toe. Zijn eerste voordracht op 2 oktober is getiteld 'De schrijver en zijn documentatie'. Elke roman is gedocumenteerd, maar welke rol speelt die documentatie eigenlijk bij het schrijven van een roman?

Stephan Sanders - gastschrijver in 2000 - treedt deze avond op als referent. Sinds 1986 is aan de Rijksuniversiteit Groningen elk najaar een gastschrijver werkzaam. Eerdere gastschrijvers aan de RUG waren Dick Hillenius, Doeschka Meysing, H.C. ten Berge, Willem Wilmink, J.P. Guépin, Monica van Paemel, Willem Jan Otten, Jean Pierre Rawie, Gerrit Krol, Nelleke Noordervliet, J. Bernlef, Rutger Kopland, Martin van Amerongen, Joost Zwagerman en - vorig jaar - Stephan Sanders.

Thomas Rosenboom (1956) studeerde Nederlandse taal en letterkunde en debuteerde in 1983 met de verhalenbundel 'De mensen thuis' waarmee hij de Van der Hoogtprijs won. In 1985 volgde 'Een vriend van verdienste'. Voor zijn beide latere romans 'Gewassen vlees' (1994) en 'Publieke werken' (1999) ontving Thomas Rosenboom de Libris-prijs.

Datum en tijd

dinsdag 2 oktober 2001, 20.00 - 21.30 uur

Spreker

Thomas Rosenboom

Titel

De schrijver en zijn documentatie

Serie

Gastschrijver 2001

Plaats

Senaatskamer, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Informatie

Studium Generale Groningen, tel. (050)363 54 63, www.rug.nl/studium

Studium Generale

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie