Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Multicultureel gymmen voor vrouwen vanaf 45 jaar in Arnhem

Datum nieuwsfeit: 02-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Arnhem
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Arnhem

Multicultureel gymmen voor vrouwen vanaf 45 jaar
In de maand oktober worden vrouwen boven de 45 jaar en afkomstig uit alle nationaliteiten uitgenodigd kennis te maken met multicultureel gymmen. In een ongedwongen sfeer ontmoeten mensen met diverse culturele achtergronden elkaar door gezamenlijk bezig te zijn met 'Gym en Spel'. Deze speciale cursus bestaat uit vier lessen op de dinsdagen 2, 9, 23 en 30 oktober. De prijs voor de cursus bedraagt slechts 10 gulden.

Multicultureel
Tijdens het lesuur Gym en Spel ontmoet u vrouwen uit allerlei culturen. In een besloten ruimte krijgt u les van een vrouwelijke gediplomeerde docente. Meedoen aan deze Gym- en Spellessen biedt u wekelijks een moment om samen met anderen ongedwongen actief bezig te zijn. Daarnaast leert u wat van de achtergronden uit andere culturen door de contacten met uw medecursisten. U oefent in een vaste groep waarin gezelligheid een belangrijk onderdeel vormt.

Gymmen
U begint de les met het warm maken van uw spieren. Vervolgens komen eenvoudige gymnastiekoefeningen en diverse spelvormen aan bod. Op een speelse manier, meestal ondersteund door muziek en gebruik makend van hulpmaterialen, oefent u diverse vaardigheden. U verbetert uw kracht, lenigheid en conditie. Inspanning en ontspanning wisselen elkaar af. Na de les heeft u de gelegenheid om onder het genot van een drankje nog even na te praten en elkaar beter te leren kennen.

Meer informatie en aanmelden 'Sporten en bewegen voor allochtone ouderen' is een project van Stichting Rijnstad, Stichting Welzijn Ouderen Arnhem (SWOA) en Seniorensport van de afdeling Sportontwikkeling van de gemeente Arnhem. Momenteel zijn er al zes groepen allochtone ouderen op verschillende locaties actief bezig met gym en spel. De prijs voor de 4 kennismakingslessen bedraagt 10 gulden. U kunt zich hiervoor aanmelden in het steunpunt van de SWOA, Sonsbeeksingel 147 bij Martha Toonen, telefoon 4421709.

Voor meer informatie over het project en de sport- en beweegactiviteiten belt u met Titia Kroep van Seniorensport, afdeling Sportontwikkeling van de gemeente Arnhem, telefoon 026 - 3774928.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie