Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provincie Drenthe subsidieert zeven projecten in zorgsector

Datum nieuwsfeit: 02-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Drenthe

Subsidie voor zeven projecten in zorgsector

Assen, 2 oktober 2001
Persberichtnummer 01-091GS stellen voor zeven Drentse initiatieven tot het realiseren van multifunctionele zorg- en dienstencentra te subsidiëren. Op 8 november 2000 hebben Provinciale Staten reeds het bedrag van 300.000 gulden (ca. 136.000 euro) beschikbaar gesteld voor dit doel. Uitgangspunt was dat ten minste drie multifunctionele zorg- en dienstencentra konden profiteren van de regeling. Als voorwaarde werd gesteld dat de centra toegankelijk en bruikbaar zijn voor diverse doelgroepen en dat er meerdere financiers bij het project betrokken zijn. In januari 2001 zijn de gemeenten en zorg- en welzijnsinstellingen in Drenthe op de hoogte gebracht van de regeling en zijn zij in staat gesteld een subsidieaanvraag in te dienen.

De provincie Drenthe bevordert experimenten in de zorg. Zij gaat ervan uit dat multifunctionele zorg- en dienstencentra bijdragen aan het behoud van zelfstandigheid van mensen met een zorgvraag. Doordat de zorgvrager in zijn of haar eigen woonomgeving een beroep kan doen op ondersteuning of begeleiding zal tevens de vraag naar specialistische (duurdere) zorg afnemen.

In totaal is er voor dertien initiatieven een beroep gedaan op een provinciale bijdrage. Zeven initiatieven voldoen aan de gestelde criteria en komen in aanmerking voor subsidie. Dit zijn:


- Zorggroep Suijdevelt (ouderen-steunpunt De Schoel in Sleen, bedoeld om ouderen langer zelfstandig te laten wonen);

- GGZ-Drenthe ( het Beurtschip te Smilde tot multifunctioneel centrum maken);

- Stichting Interzorg Noord Nederland (opzet van een multifunctioneel centrum in Peize);

- Stichting De Menning (oprichting St. A.C. Idehof in Frederiksoord, project waarbij zorg op maat geleverd kan worden en er een scheiding tussen wonen en zorg plaatsvindt);

- ANBO 'De Monden' (ontwikkeling multifunctioneel centrum en ouderenhuisvesting in Tweede Exloërmond);

- Woonconcept Meppel (woonzorgzone Krakeel Hoogeveen, wil bewoners in staat stellen langer zelfstandig te wonen);

- C3 Hospital Consultancy (samenwerkingstraject Centrumplan Hoogeveen, hier wordt onder meer een frontoffice gevormd van zowel zorg- als loketfuncties).

Naar verwachting zijn eind 2003 ten minste drie initiatieven gerealiseerd. Tussentijds vindt een evaluatie plaats.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: (communicatie@drenthe.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie