Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vernieler aangehouden in Roermond

Datum nieuwsfeit: 03-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Noord
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Venlo 3-10-2001
Mediaberichten 3 oktober (11.00 uur)

ROERMOND Vernieler aangehouden

ROERMOND De politie heeft dinsdagavond rond 18.00 uur een 34-jarige inwoner van Roermond aangehouden op verdenking van vernieling. Passanten zagen hoe de man de ruiten van een telefooncel vernielde en waarschuwden de politie. De ter plaatse gekomen agenten hielden de Roermondenaar aan en brachten hem over naar het bureau. Hier is hij ter ontnuchtering ingesloten. De man zal vanmorgen verder gehoord worden.

EIND Aanhouding inbrekers (2)

EIND Uit het verdere onderzoek dat de politie heeft gehouden naar aanleiding van de aanhouding van een 28-jarige en een 35-jarige inwoner van Helmond op verdenking van woninginbraak, is gebleken dat de mannen een bijzondere werkwijze hebben gehanteerd. De verdachten hebben in het dorp Eind bij tientallen woningen gecontroleerd of de deuren wel afgesloten waren. Bij panden waar dit niet het geval was, hebben zij geprobeerd om hun slag te slaan. Om hoeveel woningen het hierbij gaat en wat de exacte buit is geweest, wordt nog verder onderzocht. Burgers die hun woning hebben voorzien van deugdelijk hang- en sluitwerk en die hun deuren hebben afgesloten, is een inbraak door de mannen bespaard gebleven. De mannen verklaarden dat ze bij het zien het Keurmerk Veilig Wonen logo de woning links hebben laten liggen met het oog op de goede beveiliging. De verdachten zijn op dit moment in verzekering gesteld voor het verdere onderzoek.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie