Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Legionella in douches judozaal Sporthal Transvaal Den Haag

Datum nieuwsfeit: 03-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Den Haag
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

2001-10-03: Legionella in douches judozaal Sporthal Transvaal

Een deel van de doucheruimten (dameszijde) van de judozaal in Sporthal Transvaal aan de Colensostraat is vandaag buiten gebruik gesteld. Het management van de sporthal besloot daartoe nadat als resultaat van een op 18 september jl. uitgevoerd periodiek onderzoek, een verhoogde concentratie van de legionellabacterie was waargenomen. Het betreft overigens een niet agressieve variant van de legionella-bacterie.

Om elk risico voor de gezondheid te vermijden is toch het desbetreffende douchegedeelte afgesloten. De overige doucheruimten van de sporthal kunnen normaal worden gebruikt.

Op 9 oktober a.s. worden nieuwe monsters genomen. Daarvan zal de uitslag tien dagen later bekend zijn. Pas dan zal het besluit worden genomen de getroffen doucheruimten al dan niet weer open te stellen. Het management van Sporthal Transvaal heeft de gebruikers van het desbetreffende sporthalgedeelte telefonisch en schriftelijk op de hoogte gesteld.

Voor alle zekerheid worden bezoekers, die de afgelopen veertien dagen gebruik hebben gemaakt van de doucheruimte in het damesgedeelte en klachten hebben als hoge koorts, hoofd- en/of spierpijn en hoesten, geadviseerd contact op te nemen met de huisarts.

Momenteel worden de doucheruimten van alle gemeentelijke sporthallen en zwembaden onderworpen aan een periodiek onderzoek op de aanwezigheid van de legionella-bacterie. Dit geschiedt door een extern bedrijf.

3 oktober 2001

last update: 4 oktober 2001 ;pag.: 8759; auteur: 77

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie