Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: onderzoek ontwikkelingsantecedenten thuisloosheid

Datum nieuwsfeit: 03-10-2001
Bron: Katholieke Universiteit Nijmegen
Zoek soortgelijke berichten
Katholieke Universiteit Nijmegen Hieronder vindt u een aankondiging van een promotie die in de eerste helft van oktober 2001 plaatsvindt aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Plaats van de academische plechtigheid: KUN -Aula/Congresgebouw, Comeniuslaan 2, Nijmegen. Als u meer informatie wenst over deze gebeurtenis kunt u contact opnemen met de Afdeling Communicatie van de KU Nijmegen, telefoon (024) 361 22 30 of 361 60 00. De wetenschapsagenda is tevens op internet te raadplegen: www.kun.nl , rubriek nieuws * agenda

Woe 03-10-2001 Thuisloosheid *

13:30 uur Mw. drs. J.G.M.T. Roorda-Honée (Medische Wetenschappen)
Titel proefschrift: Gehechtheid, sociale relaties en thuisloosheid. Een onderzoek naar ontwikkelingsantecedenten van thuisloosheid.

Promotores: Prof. dr. P.H.J.M. Heydendael, Prof. dr. A.J. Baart (KTUU) Prof dr. M.A. van 't Hof Handelseditie: Nijmegen University Press .
Tel: (024) 361 20 73
Fax: (024) 361 17 05

Eerdere studies naar thuisloosheid toonden aan dat veel thuisloze jongeren het beeld vertonen van onveilig gehechte mensen met een accent op vijandigheid. Er bleek alle reden om het empirisch onderzoek vanuit dit perspectief voort te zetten. Mw. drs. Roorda-Honée onderzocht de ontwikkelingsantecedenten van thuisloosheid. De belangrijkste reden voor haar onderzoek was om de betekenis te onderzoeken van de vroege gehechtheidervaringen in de verdere individuele levensloop. De belangrijkste bevinding is dat gehechtheidfactoren overtuigend kunnen worden aangewezen als determinanten van de thuisloosheid van zowel de volwassen als de jonge mensen. Dit betekent dat thuislozen in dit onderzoek, volwassen en jongeren, mannen en vrouwen, significant meer dan de niet-thuislozen zijn blootgesteld aan factoren die een ernstige bedreiging betekenen voor de ontwikkeling van een veilige gehechtheid. Jeanne Guillaume Marie Thérèse Honée (Heerlen) sloot in 1989 cum laude de studie pedagogische wetenschappen af (afstudeerrichting Algemene Pedagogie). Ze was als gastonderzoeker verbonden aan de vakgroep Sociale Geneeskunde van het UMC St Radboud. Email: jroorda-(honee@planet.nl)
* Voor meer informatie over deze promotie kunt u contact opnemen met PR & Voorlichting van het Universitair Medisch Centrum St Radboud Nijmegen, tel (024) 361 35 28

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie