Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 03-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Dirk Neef, 0522 - 274015

Dronken automobilist rijdt lantaarnpaal omver

EMMEN. Op de Haagjesweg in Emmen hield de politie in de nacht van dinsdag op woensdag een 32 jr. automobilist uit Hoogeveen aan. De man wordt er van verdacht kort daarvoor op de kruising van de Valtherzandweg met de Nijkampenweg een lantaarnpaal omver te hebben gereden. Hij reed hierna door. De politie zag even later de aan de voorzijde beschadigde auto rijden op de Haagjesweg en hield de bestuurder aan. De man was zwaar onder invloed van alcohol. Hij verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en moest geboeid worden overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek de man geen rijbewijs te hebben. De ademanalyse toonde een alcoholgehalte aan van 2,4 promille.


*
Ondanks rijontzegging toch achter het stuur

EMMEN. Een 33 jr. inwoner van Emmer Compascuum is dinsdagavond door de politie aangehouden. Ondanks een rijontzegging bestuurde de man op de Emmalaan in Emmen een auto. Bovendien had hij gedronken. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ongeveer 1 promille. De auto werd in beslag genomen.


*
Onverbeterlijk

HOOGEVEEN. Een 36 jr. man uit Hollandscheveld is in de nacht van dinsdag op woensdag twee keer aangehouden door de politie. De eerste keer reed hij onder invloed met een auto over de Trekgatenweg. Met behulp van een ademanalyse werd een alcoholgehalte vastgesteld van ongeveer 1,2 promille. Hij kreeg een dagvaarding uitgereikt en een rijverbod voor 5 uur opgelegd. Dit rijverbod trok hij zich echter niets van aan want binnen een paar uur stapte hij opnieuw in zijn auto en vertrok richting Hollandscheveld. De politie ontdekte dit en hield de man opnieuw aan op de Trekgatenweg. Weer werd een ademanalyse uitgevoerd waaruit een alcoholgehalte bleek van ongeveer 0,9 promille. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.


*
Autoinbraken

ASSEN. Dinsdag zijn in Assen weer een aantal autos opengebroken. Dit gebeurde aan de Paul Krugerstraat, de Borgstee en de Haarweg. Bij alle autos werd een ruitje vernield en verdwenen de radios en een radardetector.

HOOGEVEEN. Op de Markt in Hoogeveen werd dinsdagavond een auto opengebroken. Ook hier werd een ruitje vernield en werd de radardetector gestolen.

GASSELTERNIJVEEN. In Gasselternijveen is in de nacht van dinsdag op woensdag op grote schaal ingebroken in autos. Tot vanmorgen 10.00 uur deden al negen autobezitters aangifte. De autos stonden geparkeerd in de Koeriersterweg, Oosterstraat, Vijverstraat, Schoenerstraat, Parachutistenstraat en Burgemeester Gaarlandtlaan. Bij alle autos werd een slot geforceerd en werd de geluidsapparatuur meegenomen.


*
Inbraken

GIETEN. Dinsdagavond is ingebroken in een woning aan de Landspoelen in Gieten. Men kwam binnen door een raam te forceren. Uit de woning wordt niets vermist.

EEXT. Dinsdagavond werd ook ingebroken in woningen aan de Keukenhof en de Venakkers in Eext . Bij één woning werd een raam geforceerd, bij de andere is nog niet duidelijk hoe men is binnengekomen. Het is nog niet bekend wat uit deze woningen

---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie