Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Pauluskerk in Arnhem gesloopt

Datum nieuwsfeit: 03-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Arnhem
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Arnhem

Pauluskerk gesloopt

Vorige week is sloper Putman uit Westervoort in opdracht van de gemeente Arnhem begonnen met de sloop van de Pauluskerk aan de Johan de Wittlaan. De sloopwerkzaamheden duren tot het einde van het jaar, daarna wordt het terrein overgedragen voor de nieuwbouw.

De kerk moet wijken voor nieuwbouw, een complex met ruimte voor een school, appartementen en een buurthuis. Later wordt ook de Paulusschool gesloopt. Op die plek komt een supermarkt. De nieuwbouw, een project van woningbouwcorporatie Vivare, moet in 2003 klaar zijn.

Paulus
De twee religieuze reliëfs die op de voorzijde van de kerk zaten zijn, op verzoek van Vivare, voor de sloop gespaard. Ze zijn uitgehakt en worden door de gemeente schoongemaakt en bewaard. De reliëfs krijgen in de toekomst weer een plek in het heringerichte terrein. Voor het grote beeld van de apostel Paulus op de voorzijde van de kerk was geen animo en dit beeld zal de sloop daarom niet overleven.

Gierzwaluwen
De sloop van de kerk was eigenlijk begin juli van dit jaar gepland, maar is uitgesteld omdat er in de kerk gierzwaluwen broedden. Deze zwaluwen waren begin juli nog niet uitgevlogen. Op verzoek van het IVN (instituut voor natuur en milieueducatie) is de sloop daarom uitgesteld. De tweede oorzaak voor uitstel was dat de tijdelijke huisvesting van Het Stoplicht en de Thuiszorg nog niet gereed was.


De kerk moet wijken voor nieuwbouw, een complex met ruimte voor een school, appartementen en een buurthuis.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie