Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Officiële handeling bouw brede school Ouverture te Goes

Datum nieuwsfeit: 03-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Goes
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Goes

Persbericht

Officiële handeling bouw brede school Ouverture

De gemeente Goes bouwt in de uitbreidingswijk Ouverture een nieuwe school. Op vrijdag 21 september 2001 om 11.00 uur vindt de officiële, eerste handeling van de start van de bouw van de brede school plaats. De heer M.L. 't Hart, portefeuillehouder onderwijs, verricht op de bouwplaats aan de Elvis Presleylaan deze handeling. De oplevering van het gebouw is gepland in het najaar van 2002.

De openbare basisschool 'De Zuidwesthoek' en de Protestants Christelijke basisschool 'Prinses Beatrixschool' nemen hun intrek in het nieuwe gebouw aan de Elvis Presleylaan. Behalve deze twee scholen komen er in het pand een peuterspeelzaal, een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang en het centrale kantoor van de Stichting Kinderopvang 'De Bevelanden'. Een moderne gymnastiekzaal maakt het gebouw compleet. De kinderen van de beide scholen en de Kinderopvang de Bevelanden deponeren aansluitend op de handeling werkstukken in een buis. Die buis wordt later in de grond aangebracht om de werkstukken te bewaren voor het nageslacht.

TOPOS-architecten uit Waddinxveen heeft het markante en gezichtsbepalende gebouw ontworpen. Het gebouw wordt gerealiseerd door de Walcherse Bouwunie (WBU). Ter gelegenheid van de start van de bouw verspreidt de gemeente een folder onder de bewoners van de wijken Goes-Zuid, Overzuid en Oostmolenpark. In deze folder wordt nader ingegaan op het gebouw en de gedachte achter de brede school.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie