Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Collectieve Ziektekostenverzekering in gemeente Lisse

Datum nieuwsfeit: 03-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Lisse
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Lisse

Collectieve Ziektekostenverzekering in werking getreden

Met ingang van 1 juli 2001 is de Collectieve Ziektekostenverzekering voor minima in Lisse in werking getreden. De gemeente heeft de verzekering afgesloten met zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid. De verzekering houdt in dat inwoners van Lisse met een inkomen tot maximaal 110% van de van toepassing zijnde bijstandsnorm en een bescheiden vermogen met ingang van 1 juli a.s. gebruik kunnen maken van een aanvullende ziektekostenverzekering. Deze nieuwe aanvullende verzekering heet Av-speciaal.

Wie komen er voor in aanmerking?
Iedereen met een inkomen op het sociaal minimum (=110% van de bijstandsnorm) kan in principe aan de Av-speciaal deelnemen. De regeling is niet alleen bedoeld voor mensen met een (bijstands)uitkering van de gemeente Lisse. Ook wanneer u bijvoorbeeld een Aow-, Waz- of Wajong-uitkering ontvangt kunt u meedoen. Zelfs mensen die werken en hiermee een inkomen verdienen tot het sociaal minimum kunnen meedoen!

Wat kost het u?
De gemeente Lisse is van mening dat goede zorg ook voor de lage inkomens bereikbaar moet zijn. Normaal gesproken is de premie ¦ 26,00/ 11,80 per maand. De gemeente heeft besloten om de helft van de premie (= ¦ 13,00/ 5,90 per maand per verzekerde van 18 jaar en ouder) voor haar rekening te nemen. U bent daarom voor slechts ¦ 13,00/ 5,90 per maand op de best mogelijke manier verzekerd tegen ziektekosten.

Welke kosten worden vergoed?
De Av-speciaal vergoedt bijna alle kosten en kent daarom een uitgebreidere dekking dan bijvoorbeeld de Av-top verzekering maar is desondanks goedkoper. Op het gemeentehuis is een lijst verkrijgbaar waarop de verschillen in vergoedingen per verzekeringsvorm (Av-standaard, Av-top en Av-speciaal) tot in detail zijn uitgewerkt. Bovendien biedt de Av-speciaal het voordeel dat u in principe slechts te maken hebt met één loket, namelijk dat van Zorg en Zekerheid. Immers, als gevolg van de uitgebreide dekking van de Av-speciaal, zult u normaal gesproken geen beroep meer hoeven te doen op de bijzondere bijstand.

Wat moet u doen?
Als u naar aanleiding van dit bericht vragen hebt, kunt u deze uiteraard altijd stellen. U kunt de afdeling Sociale Zaken en Volksgezondheid iedere werkdag bellen op telefoonnummer (0252) 433 138. U kunt hier ook een folder, de genoemde vergoedingenlijst en een aanmeldingsformulier voor de Av-speciaal krijgen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie