Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Man uit Den Helder pleegt fraude met uitkering

Datum nieuwsfeit: 03-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Helder

Fraude met uitkering

datum: 3 oktober 2001

-Een 34 jarige man uit Den Helder heeft gedurende een periode van 22 maanden voor een bedrag van f 33.000,- (euro 14.975) fraude gepleegd met zijn uitkering van de sociale dienst. Naast zijn uitkering werkte hij via een uitzendbureau. Zijn inkomsten gaf hij niet op bij de sociale dienst. Het fraudebedrag zal hij terug moeten betalen. Na ontdekking van de fraude is zijn uitkering direct beëindigd. De man zal zich tegenover Justitie moeten verantwoorden.

-Door een 41 jarige man uit Den Helder is voor de derde maal fraude gepleegd voor in totaal f 63.500,- (euro 28.815). De man was voor de eerste twee fraudeplegingen al verhoord. Na een recent onderzoek bleek echter dat de man gewoon doorgegaan was met werken naast zijn uitkering. Hij heeft deze inkomsten wederom niet doorgegeven aan de sociale dienst. Zijn uitkering is na ontdekking direct beëindigd. Deze fraudepleger zal zich daarvoor wederom tegenover Justitie moeten verantwoorden. Tevens kan de man naar aanleiding van zijn vorige fraudezaak nog een detentieperiode van drie maanden tegemoet zien.

Laatst bijgewerkt: 03 oktober 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie