Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitbus Breda voortaan ook naar Prinsenbeek

Datum nieuwsfeit: 03-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

03-10-2001

Uitbus voortaan ook naar Prinsenbeek
De Uitbus Breda blijkt goed aan te slaan. Er reizen elke zaterdagnacht totaal ruim 350 reizigers met de Uitbus naar huis. Na ruim een half jaar blijkt de prognose voor het eerste jaar al ruim overtroffen. De lijn naar Etten-Leur trekt met 45% de meeste reizigers. Daar moest al snel een tweede bus ingezet worden. De lijn naar Bavel en Ulvenhout is de zwakste van de vier: deze lijn trekt slechts 8 % van het totaal aantal passagiers. Het college van burgemeester en wethouders heeft nu besloten dat er enkele veranderingen komen in het netwerk van Bredase nachtbuslijnen. Eén van de twee Uitbussen van Breda naar Etten-Leur gaat namelijk via Prinsenbeek rijden.

Dit alles komt voort uit een tussentijdse evaluatie van de BBA over de periode oktober 2000 juli 2001. Het project met nachtbusvervoer zit momenteel in de experimentfase en loopt nog tot 28 oktober 2002. Dan bekijken de gemeente en de BBA of en hoe er wordt doorgegaan met het netwerk van Uitbussen. Voorjaar 2002 volgt een tweede tussentijdse evaluatie.

Uitbus ook naar Prinsenbeek
Vanaf 6 oktober kunnen dus ook de inwoners van Prinsenbeek gebruik maken van de Uitbus in Breda. Deze bus komt vanaf de Backer en Ruebweg in Breda en rijdt dan langs Velsgoed en de Molenstraat richting Vianendreef. De dorpsraad Prinsenbeek had gepleit voor een dergelijke verbinding, waardoor de Beekse jeugd na het uitgaan in Breda relatief snel, comfortabel en vooral veilig naar huis kan komen. Door deze routewijziging verandert ook de route in Etten-Leur, waar de Uitbus een snelle route naar het NS-station en busstation rijdt via de Liesbosweg, Spoorlaan en Anna van Berchemstraat. De tweede bus naar Etten-Leur blijft via Princenhage rijden. In Breda-Oost wordt ook een andere route gereden. In plaats van de Claudius Prinsenlaan volgt de Uitbus naar Bavel en Ulvenhout voortaan de Ignatiusstraat, Heusdenhoutsestraat en Heerbaan. Voor de bewoners van de wijken Heusdenhout en Brabantpark wordt het aantrekkelijker om gebruik te maken van de Uitbus.

Gemak, veiligheid en gezelligheid
De gebruikers van de Uitbus zijn goed te spreken over het gemak, de veiligheid, de prijs (redelijk) en de gezelligheid. Dit laatste komt ook, omdat er nauwelijks incidenten zijn geweest. Er zijn goede afspraken tussen de BBA en de politie over de veiligheid in de bussen. Zonodig kan bij agressie en vandalisme snel ingegrepen worden. De BBA en de gemeente Breda starten een promotiecampagne om het gebruik van de Uitbus zo te stimuleren, dat de bus aan het eind van de experimentperiode kostendekkend is. Zo worden in Breda-Oost, Prinsenbeek, Ulvenhout en Bavel huis-aan-huis folders verspreid en komt er een bioscoopreclame voor de Uitbus.

Tarieven
Als blijkt, dat een kostendekkende exploitatie rond oktober 2002 mogelijk niet wordt gehaald, kan de prijs van het kaartje, dat nu nog f 5,- ( 2,27) bedraagt, verhoogd worden tot 2,50 (f 5,51) of maximaal 3,- (f 6,61) in de loop van 2002. Bij de introductie van de Euro op 1 januari 2002 gaat een kaartje voor de Uitbus overigens 2,30 (f 5,07) kosten, vanwege de aanpassing aan loon- en prijsstijging.

Breda, 3 oktober 2001

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie