Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Sittard

Datum nieuwsfeit: 03-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 3-10-2001 Politieberichten district Sittard (HP 12.50 uur) Woensdag 3 oktober 2001

Geleen, rijden onder invloed:
Een 52 jarige inwoner van Valkenburg is woensdagmorgen 23 oktober 2001 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
De automobilist reed omstreeks 01.15 uur in verboden richting over de Mauritslaan te Geleen. Een politiepatrouille stelde naar aanleiding van het rijgedrag een controle in. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek dat deze naar alcohol rook, hetgeen een alcoholblaastest nogmaals bevestigde. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een alcoholpromillage aan van 2 promille. Tegen de inwoner van Valkenburg is proces-verbaal opgemaakt, waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Sittard, boete voor winkeldief:
Een 46 jarige inwoner van Sweikhuizen heeft dinsdagavond 2 oktober 2001 in een supermarkt aan de Brugstraat te Sittard een winkeldiefstal gepleegd. Hij nam in het bedrijf ter waarde van ruim fl 15,- levensmiddelen weg en wilde daarna de winkel verlaten zonder af te rekenen. Bij de uitgang greep het beveiligingspersoneel in en riep de winkeldief ter verantwoording. De gewaarschuwde politie nam de inwoner van Sweikhuizen mee naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. Hij kreeg een transactievoorstel van fl. 240,- opgelegd.

Geleen, woninginbraak:
Op dinsdagmiddag 2 oktober 2001 heeft in een woning aan de Stikkerstraat te Geleen een inbraak plaatsgevonden. De bewoonster die in de badkamer was hoorde elders in de woning gestommel, maar dacht dat dit een van de huisgenoten was. Kort daarna zag zij dat een onbekende man in de deuropening van haar woning stond. Toen zij daarna de man aanriep zette deze het meteen op een lopen en verdween in de omgeving. Bij onderzoek bleek dat in de tijd dat de bewoonster op de badkamer was een inbraak had plaatsgevonden. Een achterdeur van de woning werd hierbij geforceerd waardoor de toegang werd verkregen. De inbreker doorzocht een groot gedeelte van de woning waarbij een onbekend geldbedrag en enkele sieraden werden meegenomen. De bewoonster heeft van de diefstal aangifte gedaan.

Geleen, doorgereden na aanrijding:
Op de Rijksweg centrum te Geleen heeft dinsdagmiddag 2 oktober 2001 een verkeersongeval tussen een personenauto en een fiets plaatsgevonden, waarbij de automobiliste meteen na de aanrijding wegreed van de ongevalsplek. De bestuurster werd opgespoord en tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.
Een 12 jarige fietsertje stak dinsdagmiddag omstreeks 15.30 uur op de Rijksweg centrum tussen een korte file die stilstond voor het verkeerslicht op de Rijksweg centrum de weg over. Het fietsertje lette daarbij niet voldoende op het naderende verkeer en werd aangereden door een 29 jarige automobiliste afkomstig uit Beek. Het fietsertje kwam ten val waarbij twee tanden afbraken en een derde geheel losraakte. De automobiliste kon een aanrijding met de plotseling tussen het overige verkeer overstekende fietsertje niet meer voorkomen. In plaats zich te kommeren om de toestand van het fietsertje reed zij weg van de plaats van de aanrijding. Getuigen noteerden echter het kenteken van de vluchtauto, waardoor zij kort daarna opgespoord kon worden. De automobilist was doorgereden na de aanrijding omdat zij haar dochtertje uit school moest halen. Echter er bleek nog een tweede reden te zijn om weg te rijden. De automobilist was nog niet in het bezit van een rijbewijs. De politie maakt terzake van het vluchtmisdrijf en het rijden zonder rijbewijs tegen de inwoonster van Beek proces-verbaal op. Na overleg met justitie wordt tegen haar snelrecht toegepast. Zij zal zich op korte termijn bij de Officier van Justitie moeten verantwoorden over haar verkeersgedrag.

Sittard, drugs in woning aangetroffen:
Bij een onderzoek in een woning aan de Eisenhouwerstraat te Sittard heeft de politie dinsdagmorgen 2 oktober 2001 verschillende soorten hard- en softdrugs aangetroffen. De identiteit van de bewoner is bij de politie bekend maar hij is nog niet aangehouden. Naar aanleiding van het vermoeden dat in de woning hennepplanten aanwezig zouden zijn stelde de groep verdovende middelen van de politie in Sittard dinsdagmorgen omstreeks 11.30 uur een onderzoek in. Nadat bij aanbellen niemand in de woning opendeed betrad de politie de woning. In de flatwoning trof de politie geen bewoners maar wel meerdere soorten hard- en softdrugs aan. Pas na de komst van de Rechter Commissaris stelde de politie daarna een verder onderzoek in. In diverse kamers van de woning trof de politie ook verschillende soorten hard- en softdrugs aan. Dit betroffen; ruim een halve kilo hennep, bijna 60 gram cocaïne, 51 xtc-tabletten, bijna een anderhalve kilo versnijdingsmiddel, een blok hasjiesj van bijna 100 gram, enkel paddos en drie hennepstruiken. Alle drugs maar ook verpakkingsmiddelen en weegschaaltjes werden in beslag genomen.
De politie in bekend met de identiteit van de bewoner. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij wordt gezocht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie