Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Historische Vereniging Capelle zoekt foto's ijsbanen

Datum nieuwsfeit: 03-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Gemeente Capelle a/d IJssel
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Capelle a/d IJssel

Historische Vereniging Capelle zoekt foto's ijsbanen

Capelle telde vroeger enkele ijsverenigingen. De ijsbanen van die verenigingen bevonden zich in Capelle-West, de Oude Plaats (Slotvijver) en Capelle-Schenkel. De Historische Vereniging Capelle aan den IJssel zoekt foto's van die ijsbanen, alsmede van de schaatswed-strijden en de overige ijspret aldaar. Ook wordt naar foto's gezocht van de schaats-tochten die werden gereden over het ijs van de ringvaart (het Kanaal) langs de polders Prins Alexan-der en Zuidplas naar Gouda. De stad waar volgens tradi-tie sinds mensenheuge-nis door schaatsliefhebbers uit de aan de ringvaart gelegen gemeen-ten stroop-wafels en een echte Goudse pijp werden opge-haald. De foto's zullen, samen met een unieke collectie oude en nieuwe schaatsen, Goudse pijpen, sleeën en andere winterse zaken, te zien zijn op een expositie die op 4 november 2001 in het Historisch Museum aan de Bermweg wordt geopend. Thema van de expositie: 'Winter in Capelle'.

Wie kan de HVC helpen? Uw foto's worden direct gereproduceerd en meteen daarna weer terugbezorgd. Ze zullen met de grootste zorg worden behandeld. Reacties graag aan de heren C. van Beusekom, telefoon 010-4422440, of J. de Gier, telefoon 010-4504845.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie