Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Utrechtse sportclub naar Europacup Halve marathon Faro

Datum nieuwsfeit: 03-10-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


VUGHTSE SPORTCLUB PRINS HENDRIK

AFDELING ATLETIEK

PERSBERICHT

Vught, 9 oktober 2001

Prins Hendrik naar Europacup Halve marathon in Faro (P)

De Vughtse atletiekvereniging Prins Hendrik vaardigt zaterdag 3 oktober een zestal lopers af naar de Europacup halve marathon voor clubteams. In het Zuid-Portugese Faro zal de Nederlandse Ekidenkampioen aan de start staan met de nationale kampioenen clubteams (weg).

Voorgaande 5 jaren namen de PH-atleten reeds deel aan deze altijd sterk bezette halve marathon, waarbij de eerste vijf finishers het ploegenklassement bepalen.

De ploeg bestaat dit jaar uit:

Addy de Kort (Veghel), Mark van Maaren (Helvoirt), Edo Baart (Diemen), Rob Bravenboer (Tilburg), Frans Roelofs (Boxtel), en Stan Rijken (Den Dungen).

Remco Kortenoeven (voorbereiding cross-seizoen) en Michiel Otten (Marathon van Etten-Leur) nemen deze editie niet deel.
* Marathonloper Luc Krotwaar zal aanstaande zondag 14 oktober starten in de Marathon van Eindhoven. Krotwaar, dit jaar zilver op het NK halve marathon, en brons op het NK 5000 meter, zal voor de vijfde achtereenvolgende keer in zijn huidige woonplaats aan de marathon meedoen. Samen met Jeroen van Damme zal hij proberen de snelste Nederlandse marathontijd (Robert Smits, Berlijn) te slechten.
* In Groningen zullen twee Nederlands kampioen van Prins Hendrik starten op de sterk bezette 4 Mijl van Groningen. Vivian Ruijters, Nederlands kampioen 5000, 10000 meter en berglopen, zal een van de favorieten zijn van de Nederlandse toploopsters. De Klundertse staptte afgelopen zondag uit in de Bredase Singelloop. Ook Wouter Timmer, Nederlands kampioen 1500 meter, staat aan de start bij de Hortus van Haren in het Groningse. De Utrechter zal tegenstand krijgen van de snelste Nederlanders tussen de 1500 en de halve marathon, o.a. Liefers, Vroemen, Maase en Van Hest, naast een sterk internationaal veld.
EINDE BERICHT

NOOT VOOR DE REDACTIE (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie