Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem wint wereldprijs

Datum nieuwsfeit: 04-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nederlands Openluchtmuseum

P-05
Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem wint wereldprijs

Creatieve innovatie HollandRama eervol onderscheiden

Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem is onderscheiden met een prestigieuze prijs. De "Themed Entertainment Association' (TEA) heeft aan het museum een Thea Award for Outstanding Achievement verleend voor de nieuwe attractie HollandRama. Uit meer dan 1000 inzendingen en 140 genomineerden is HollandRama bekroond met een van de 18 Thea Awards. Deze onderscheiding wordt wereldwijd beschouwd als de Oscar van de entertainmentindustrie.

HollandRama is een zeer originele en vernieuwende presentatie, een `herinneringsmachine' die de bezoeker terugvoert naar de eigen herinneringen. Een ervaring die zich niet in woorden laat beschrijven, maar die je eenvoudig moet hebben ondergaan. Samen met 150 andere bezoekers op reis in een zwevende capsule, langs wondermooie landschappen, interieurs en waardevolle objecten uit de museumcollectie. Dit wonder van verbeeldingskracht en innovatieve techniek, dat door de TEA-jury hoog wordt geprezen, is ondergebracht in een eveneens zeer aansprekend gebouw. De fraaie arcitectuur is ook al diverse malen is onderscheiden. Zo kreeg de architect onder meer de prijs voor het vernieuwende gebruik van koper, uitgeloofd door het Duitse bedrijf KM Europa Metal. En door het Riba-Journal, een vooraanstaand internationaal architectuurtijdschrift werd het gebouw onlangs uitgeroepen tot Building of the Month.

De recente realisatie van deze innovatieve - en nu bekroonde - projecten betekent een hoogtepunt in de talrijke vernieuwingen die het Nederlands Openluchtmuseum in de afgelopen jaren heeft gerealiseerd. Hoewel belangrijke traditionele kwaliteiten vanzelfsprekend bewaard zijn gebleven is een modern en innovatief museum ontstaan: gastvrij, gericht op de honderduizenden bezoekers uit binnen- en buitenland en vooral gericht op de wereld van vandaag.

Het Nederlands Openluchtmuseum is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Minimaal eenmaal per uur kunnen bezoekers een reis maken in HollandRama.
Entree (inclusief HollandRama): kinderen tot 4 jaar gratis, kinderen 4 t/m 12 jaar f 15,50, volwassenen f 23,25, 65-plussers f 22,00.

Nederlands Openluchtmuseum
Schelmseweg 89, Arnhem

+31 26 357 61 11
www.openluchtmuseum.nl

Picture

Contact (info@openluchtmuseum.nl) with questions or comments regarding this site.
Copyright 2001, Nederlands Openluchtmuseum Arnhem, BOF Inc. (Built on Fridays). All rights reserved.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie