Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CNV: Integratie Hermes/ConneXXion zinloos

Datum nieuwsfeit: 04-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Stads en streekvervoer is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

04-10-2001

CNV: "Integratie Hermes/ConneXXion zinloos"

Doorgaan met de integratie van Hermes in ConneXXion is zinloos en, erger, slecht voor personenvervoerder Hermes. Dat stelt vakgroepbestuurder Jean-Marie Severijns onomwonden nadat hij uitputtend de voorwaarden van de integratie en de sfeer bij Hermes heeft doorgrond. "Synergie was een belangrijk argument voor de integratie. Maar door z'n aanpak heeft ConneXXion het verbruid. Het Hermes-management heeft absoluut geen zin meer in samenwerking en dan kun je synergie, in welke vorm dan ook, compleet vergeten."

Volgens Severijns heeft Hermes het ook helemaal niet nodig om te worden overgenomen door de groot-vervoerder ConneXXion. "Hun management is veel beter, met veel kortere lijnen naar en van de werkvloer. Dat maakt de totale spirit in het bedrijf ook veel florissanter. ConneXXion heeft ondertussen enorme hinder van een interne machtsstrijd in de Raad van Bestuur. Mede hierdoor hebben cruciale beslissingen en heldere doelstellingen, ook deze integratie, veel te lang op zich laten wachten."
Volgens Severijns heeft ConneXXion in het verleden ook al te goed bewezen geen daadkrachtig bedrijf te zijn dat gefundeerde beslissingen weet te nemen. Hij refereert daarbij aan de lange lijst van mislukte overnamepogingen van het bedrijf, verspreid over het hele land. En van de beoogde bundeling van kennis over het fenomeen openbaar vervoer is volgens Severijns ook weinig terecht gekomen. "Dat komt vooral omdat de top van ConneXXion de laatste tijd nog het meeste weg heeft van een duiventil. Kennis blijft er dus niet erg lang zitten. Dat is veelzeggend."
Severijns dringt er op aan dat ConneXXion afziet van integratie van de vervoerder in Limburg, Noord-Brabant en Gelderland. "Hermes, en daarmee het openbaar vervoer in deze regio, wordt anders het kind van de rekening en dat kan niet de bedoeling zijn."

Houten, oktober 2001

Nadere inlichtingen:

Jean-Marie Severijns (vakgroepbestuurder):
046 - 420 28 70
Wouter de Jong (persvoorlichter):
030 - 6 348 243

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie