Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vernieuwd funda.nl maakt vinden huis nog makkelijker

Datum nieuwsfeit: 04-10-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Vernieuwde funda.nl maakt vinden van een 'thuis' nog makkelijker

Amsterdam, 4 oktober 2001 - Funda, de grootste woonsite van Nederland, lanceert vandaag een totaal vernieuwde site. Het zoeken naar een huis wordt met deze vernieuwde site een stuk makkelijker. Funda.nl biedt toegang tot het volledige woonaanbod van de NVM. Op de nieuwe site vindt de bezoeker alles wat nodig is om van een huis een 'thuis' te maken, waaronder klustips, interieurtips en een bedrijvengids.

Op de nieuwe site combineert funda het NVM-aanbod met praktische informatie over alles met betrekking tot wonen. Funda maakt dit alles toegankelijk via een volledig vernieuwde zoekmachine; naast de bestaande zoekwijze kan er nu ook gezocht worden op postcode, adres en op specifieke kenmerken van het huis zoals tuin, garage of tal van andere voorzieningen.

Gratis persoonlijk account
Alle voorkeuren kunnen ondergebracht worden in een persoonlijk zoekprofiel. Via een gratis persoonlijk account kunnen bijvoorbeeld zoekopdrachten, woningen of makelaars worden bewaard. Bij ieder nieuw bezoek op de site wordt de bezoeker herkend en kan via 1 klik een overzicht worden gegeven van het nieuwste aanbod dat past bij het zoekprofiel dat is opgegeven.

Funda trekt met de bestaande site ruim 80.000 bezoekers per dag, die samen meer dan 1 miljoen pagina's bekijken. Met de nieuwe site streeft funda naar een substantiële groei van het aantal bezoekers van 20% dit jaar.

Samen met anderen
Funda heeft gezocht naar passende externe partijen die informatie leveren om het concept verder invulling te geven. Dit heeft geresulteerd in een samenwerking met vtwonen.nl voor alle informatie over huis, tuin en interieur. Op de site staat ook informatie van Klusinfo, waarmee het mogelijk is voor bezoekers om zelf een 'thuis' te maken. Verder hebben partijen zoals Openbaar vervoer, De Gouden Gids en Eneco Energie bijgedragen aan de nieuwe funda-site.

"Waar mensen daadwerkelijk naar op zoek zijn, is een plaats waar men zich thuis voelt", aldus Marque Joosten, CEO van funda. "Volgens funda bestaat dit thuisgevoel uit 3 belangrijke pijlers; het huis, de omgeving waar het huis staat en het in- en exterieur van het huis." Op basis van deze gedachte is funda op zoek gegaan naar een nieuw concept voor de site.

Over funda
Funda NV is een zelfstandige onderneming met als belangrijkste aandeelhouders makelaarsorganisatie NVM en Wegener NV. Funda vormt een belangrijke schakel tussen de NVM-makelaar en de consument. De organisatie levert hiervoor producten en diensten aan de NVM-makelaar. Verder presenteert funda via de website het actuele en complete NVM-woningaanbod. Via funda.nl wil de organisatie alle informatie beschikbaar maken die te maken heeft met het zoeken van een 'thuis': het huis, de buurt waarin het huis staat en het in- en exterieur. De NVM zorgt voor het aanbod van huizen, Wegener voor buurtinformatie en andere partijen zoals vtwonen.nl voor alles wat met het in- en exterieur te maken heeft. De organisatie wordt aangevoerd door Marque Joosten, bestaat op dit moment uit 28 medewerkers en is gevestigd in Amsterdam.

Voor meer informatie:
Schoep & Van der Toorn
Ronald Schepers
(020) 487 40 00
(ronald.schepers@svdt.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie