Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Succesvolle Amsterdamse handelsmissie naar Japan en China

Datum nieuwsfeit: 04-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam

|
Persberichten
|
Succesvolle Amsterdamse handelsmissie naar Japan en China, Chinees hotelkantoorcomplex in Amsterdam-noord

Succesvolle Amsterdamse handelsmissie naar Japan en China, Chinees hotelkantoorcomplex in Amsterdam-noord

Tijdens de handelsmissie van de gemeente Amsterdam naar Tokio en Beijing heeft de delegatie onder leiding van de wethouder Economische Zaken, Ton Hooijmaijers, een letter of intent in ontvangst mogen nemen van de president van de Tianhong groep voor de bouw van een combinatieproject van hotel, kantoor en hotelappartementen in Amsterdam-Noord. Dit complex van ca. 25.000 m², gepland nabij het toekomstige metrostation van de Noord/Zuidlijn, wordt het eerste Chinese hotelcomplex van deze groep in Europa. Bij de bouw van dit hotel- en kantoorgebouw, vermoedelijk over vier jaar, zal een lokale partner worden betrokken. Hiermee is Amsterdam voor Chinese toeristen een aantrekkelijk startpunt voor verdere verkenning van Europa. Ook uitbreiding van de zakelijke contacten tussen Amsterdam en haar zusterstad Peking wordt hierdoor bespoedigd.

De handelsmissie (van 23 t/m 30 september) had tot doel acquisitie- en promotiebezoeken af te leggen alsook bedrijven te bezoeken die zich recentelijk in de regio Amsterdam hebben gevestigd.

Hitachi Heavy Machinery die in augustus besloten heeft in het Westelijk Havengebied een assembly line te bouwen voor zware graafmachines (investering 50 miljoen Euro) sprak haar waardering uit voor de samenwerking met de gemeente Amsterdam. De delegatie bezocht in Japan daarnaast ook 'oudgediende' Nikon (gevestigd in Nederland sinds 1986) en Hotel Okura Tokyo, wiens counterpart in Amsterdam dit jaar het dertigjarig jubileum viert. Voor de 'Ceres Paragon Terminal Amsterdam' werd een bezoek gebracht aan twee containerrederijen, NYK Line en K-Line.

Tijdens de ontmoeting van wethouder Hooijmaijers met burgemeester Liu Qi van Peking benadrukte de burgemeester de verschillende terreinen waarop Nederlandse bedrijven een rol kunnen spelen in de bidprocedures voor de Olympische Spelen van 2008. Vooral de Nederlandse expertise op het gebied van stadsplanning, stadionbouw, parkaanleg, afvalverwerking, behandeling van afval- en oppervlaktewater en planning van festiviteiten haalde de burgemeester naar voren.

Verheugend nieuws was ook de bevestiging dat het Peking Science Park, een op de markt gericht wetenschappelijk-industrieel conglomeraat, een vestiging opent in Amsterdam. Een verdere uitwisseling van kennis, door middel van onder meer vijf promotieplaatsen voor Chinese wetenschappers bij het WTCW, wordt hierdoor bewaarheid.

Esther Lans

^


-

© gemeente Amsterdam - 4-10-2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie