Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vriendenkunstbus naar tentoonstelling Jeroen Bosch Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 04-10-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


PERSBERICHT WEEK 40
EXTRA VRIENDENKUNSTBUS NAAR TENTOONSTELLING JEROEN BOSCH

Op donderdag 4 oktober vertrekt om 12.00 vanuit Het Oude Slot een extra Kunstbus naar museum Boijmans Van Beuningen te Rotterdam voor een bezoek aan de tentoonstelling over Jeroen Bosch. Over het leven van Jeroen Bosch (ca. 1450 - 1516) valt al net zo weinig met zekerheid te vertellen als over de betekenis van zijn schilderijen. Toch geldt hij als een van de meest tot de verbeelding sprekende kunstenaars uit zijn tijd. Dat heeft hij te danken aan zijn raadselachtige voorstellingen vol duivels, monsters en andere fantastische creaturen. De tentoonstelling toont bekende werken als Het Narrenschip uit het Louvre, De dood van de vrek (National Gallery, Washington) en Johannes de doper (Lazaro-Galdiano Museum, Madrid). Zeer bijzonder is dat vrijwel het volledige oeuvre tekeningen die aan Jeroen Bosch worden toegeschreven, te zien is. Na een inleiding op de tentoonstelling, bekijken we de tentoonstelling met een audiotour.
Prijs: fl. 57,50 inclusief koffie op Het Oude Slot, toegangsbewijs, inleiding en audiotour. Telefonisch reserveren: woensdag t/m vrijdag 10.00-17.00 uur, 023-5470482
Het Oude Slot , Ir. Lelylaan 6, 2103 XP Heemstede
Agenda: Het Oude Slot, donderdag 4 oktober 12.00 uur Kunstbus naar tentoonstelling Jeroen Bosch in Rotterdam. fl. 57,50

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie