Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: nieuwe statistische methoden in database marketing

Datum nieuwsfeit: 04-10-2001
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Nieuwe statistische methoden in database marketing

Telefonische enquetes, bonuspasjes en andere marketinginstrumenten leveren een geweldige berg informatie op over aankopen, kopers en hun achtergronden. Wat doe je met al die cijfers en hoe kan je je doelgroep gerichter kiezen, de potentiële klanten waarop je mikt met extra aandacht of met speciale aanbiedingen? Penny Spring onderzocht de toepassing van nieuwe analytische modellen op de traditionele selectie van potentiële klanten en ook de geschiktheid van klassieke modellen voor nieuwe optimalisatieproblemen. Eerst bracht zij de huidige activiteiten van Nederlandse database marketing (DBT) bedrijven in kaart. Slechts enkele bedrijven bleken geavanceerde technieken ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie