Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen over salarissen directeuren in gezondheidszorg

Datum nieuwsfeit: 04-10-2001
Bron: Partij van de Arbeid
Zoek soortgelijke berichten
Partij van de Arbeid

Den Haag, 4 oktober 2001

VRAGEN VAN HET LID OUDKERK (PvdA) AAN DE MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT

1. Heeft u kennis genomen van het krantenartikel waarin staat dat VWS woedend is over de nieuwe salarisstructuur voor directies in de gezondheidszorg? (1)

2. Wat is het bedrag dat extra uitgegeven zal worden aan deze salarisverhoging? Betreft het premiegeld dat door burgers wordt betaald?

3. Hoeveel verplegenden en verzorgenden zouden daarvoor aangetrokken kunnen worden om wachtlijsten te verminderen?

4. Hoe denkt u dat verpleegkundigen zullen reageren op de oproep van het Kabinet tot loonmatiging (minder dan 4%) als hun directies er 40% in salaris op vooruit gaan?

5. Bent u van mening dat het nodig is eerst te bezien welke prestaties directies leveren alvorens tot de bepaling van de hoogte van hun salaris over te gaan? Zo ja, welke mogelijkheden zijn daartoe voorhanden?

6. Bent u van mening dat onderzoek is geboden naar (de toename van) het aantal (top)managers op verschillende plaatsen in de zorg? Zo ja, hoe wilt u dit vorm geven?

7. Vindt u een wetswijziging, waardoor instellingen verplicht worden om de inkomens van leden van de raad van bestuur en de vergoedingen van raden van toezicht openbaar te maken door ze in het jaarverslag te publiceren, voldoende? Zo ja, waarom? Zo nee, wat gaat u doen?

(1) Het Financieele Dagblad, 4 oktober 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie