Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Microsoft werkt aan beveiliging en anti-virusmaatregelen

Datum nieuwsfeit: 04-10-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Microsoft neemt maatregelen om de netwerkbeveiliging van klanten te verbeteren

Gratis tools; mobilisatie wereldwijde supportteams en interne ontwikkelteams om klanten te helpen de beveiliging op peil te brengen en te houden

Schiphol-Rijk, 4 oktober 2001 - Internetbeveiliging en de toenemende dreiging van computervirussen worden steeds ernstiger kwesties waarmee bedrijven wereldwijd te maken hebben, ongeacht het platform dat zij gebruiken. In antwoord hierop start Microsoft een nieuw initiatief, het Strategic Technology Protection Program (STPP). Dit programma betekent een ongekende mobilisatie van Microsoft-werknemers en hulpmiddelen, met als doel klanten te helpen hun beveiliging op peil te brengen en te houden. Als onderdeel van de voortdurende aandacht die aan beveiliging wordt besteedt, beoogt Microsoft met deze maatregelen pro-actief klanten van elke omvang te helpen met de beveiliging van hun automatiseringsomgevingen.

"Als marktleider erkennen wij onze bijzondere plicht om te helpen de veiligheid van het Internet en de gegevens van onze klanten te verzekeren," zegt Brian Valentine, Senior Vice President van Microsoft. "Dit probleem raakt de hele industrie, maar we beseffen dat we meer moeten doen. Met ingang van vandaag vergroten we onze inspanningen op dit gebied. Wij gaan ons geheel richten op het verzekeren van de beveiliging van de netwerken en de bedrijfsoperaties van onze klanten. We zullen niet rusten, totdat al onze klanten beschikken over datgene dat zij nodig hebben om de beveiliging op peil te brengen en te houden."

"Wormen en virussen vormen een doorlopende bedreiging van alle systemen en alle software," stelt Harris Miller, president van de Information Technology Association of America (ITAA). "Voorlichting aan gebruikers, op de hoogte zijn van de beste manier om te beveiligen, verbetering van de softwareontwikkeling, rigoureuze handhaving van de wet en het vervolgen van overtreders zijn de belangrijkste elementen van een gecoördineerde en veelomvattende strategie om onze computersystemen en netwerken te beveiligen. Het is goed om te zien dat Microsoft stappen onderneemt om deze nationale en wereldwijde uitdaging aan te gaan."

Het Microsoft's Strategic Technology Protection Program omvat twee fasen. De eerste, genaamd 'Get Secure', voorziet onder meer in gratis support voor virus gerelateerde problemen; een nieuwe online Security Tool Kit met onder andere een makkelijk te gebruiken tool om Microsoft Windows 2000 Internet Information Services (IIS) standaard te vergrendelen (lock down by default) en uitgebreide klantondersteuning via Microsoft's wereldwijde organisatie van account managers en supportmedewerkers. De tweede fase, 'Stay Secure', richt zich op de langere termijn en betreft het voorzien van klanten van de benodigde tools, technologieën en hulpmiddelen om beveiligd te blijven. Tijdens deze fase zal Microsoft de volgende versie van IIS leveren, waarin de vergrendelingsvoorziening standaard is geactiveerd. Deze versie zal daarmee voorzien zijn van een geautomatiseerde tool waarmee organisaties IIS al naar gelang de individuele behoeften kunnen aanpassen en beveiligen.

Get Secure
Voor de Get Secure-fase van het STPP-initiatief kondigt Microsoft de volgende stappen aan om klanten te helpen zich direct te beveiligen:
* Mobilisatie van account managers and supportmedewerkers. Microsoft's wereldwijde organisatie van technische account managers en supportmedewerkers zijn gemobiliseerd om met klanten - groot en klein - samen te werken om ervoor te zorgen dat hun netwerken veilig zijn.
* Gratis klantsupport. De Microsoft's supportorganisatie biedt met directe ingang gratis telefonische ondersteuning bij het oplossen van problemen veroorzaakt door virussen. Alle klanten, ongeacht hun omvang, kunnen hiervan gebruik maken via het telefoonnummer 020-5001005.
* Nieuwe Security Tool Kit. Met ingang van vandaag is een uitgebreide security toolkit beschikbaar op de Microsoft Security Website (www.microsoft.com/security/). Deze toolkit bevat de benodigde service packs en security hot fixes om kritieke beveiligingsaspecten van Windows NT 4.0 en Windows 2000 besturingssystemen aan te pakken. In de kit bevinden zich ook beveiligingstools (inclusief de IIS lockdown tool) waarmee klanten eenvoudiger en effectiever hun netwerken kunnen beveiligen. Klanten kunnen ook nu een vooruitbestelling doen van een cd-romversie van de toolkit. Deze bevat tevens een beveiligingsupdate die met één druk op de knop kan worden geactiveerd. Deze cd-rom is speciaal bedoeld voor kleine en middelgrote bedrijven en zal op 15 oktober algemeen beschikbaar komen.
"Virussen en wormen zijn een bedreiging voor alle klanten en alle platforms. We kunnen niet voorkomen dat hackers schadelijke code schrijven en via het Internet verspreiden. Wat we wel kunnen en zullen doen is onze klanten de tools, technologie en ondersteuning verschaffen die zij nodig hebben om hun systemen te beveiligen," zegt Valentine. "Het Strategic Technology Protection Program is de eerste stap om tegemoet te komen aan de behoeften van onze klanten aan veiliger gebruiksmogelijkheden van Internet."

Stay Secure
Onderdeel van Stay Secure, de tweede fase van het programma, worden onder meer de volgende inspanningen:
* Veelomvattende bundels met beveiligingspatches. In de komende acht weken zal Microsoft beginnen met het leveren van veelomvattende 'security roll-up' bundels aan klanten, via Windows Update. Elke bundel bevat relevante beveiligingspatches en zal slechts één stap vergen om te implementeren en slechts één herstart van het systeem.
* Automatisch via Windows Update beschikbaar stellen van 'security hot fixes' aan bedrijven. Microsoft is voornemens om zakelijke klanten aan het eind van dit jaar een geautomatiseerde service te gaan bieden, bestaande uit via de Windows Update website beschikbaar stellen van veelomvattende bundels van updates van beveiligingssoftware. Deze update service wordt zo ingericht dat deze voldoet aan de eisen van grote organisaties.
* Verbreding van het Secure Windows Initiative (SWI). In april j.l. heeft Microsoft het SWI-initiatief aangekondigd. Dit initiatief betreft de volledig focussering op de voortdurende verbetering van Microsoft's eigen ontwikkelprocessen om nog veiligere en betrouwbaardere producten en technologieën te creëren. Microsoft zal de tools en processen van SWI inzetten voor de implementatie van Windows 2000 Service Pack 3 dat gebruikers van de huidige Microsoft-producten verder verbeterde beveiliging zal bieden. Verder heeft Microsoft drastische stappen genomen om 'buffer overruns' te elimineren in de volgende versie van IIS. Naast de al genoemde 'lock down' faciliteit zal deze versie een automatische, wizard-achtige tool bevatten om IIS aan te passen en te beveiligen.
Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen meer mogelijkheden te bieden met behulp van software, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.

Voor meer informatie:
Microsoft B.V., Aurelia van den Berg, Manager Marketing Services, telefoon: +31 (0)20 - 500 12 32 of Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Perlita Fränkel, telefoon: +31 (0)23 - 562 82 08.

Dit persbericht en andere persinformatie van Microsoft kunt u ook vinden op de website van Microsoft Nederland, op pagina www.microsoft.nl/press/.

Microsoft en Windows zijn hetzij gedeponeerde handelsmerken hetzij handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere merk- en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve houders.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...