Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Rijn & Venen Utrecht

Datum nieuwsfeit: 04-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-10-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 10.00 uur
Boot strandt op wegdek

MAARSSEN Op woensdag 3 oktober is de diefstal van een boot mislukt. Daarbij belandde de boot op het wegdek.

Rond half negen in de avond hebben mannen een hek van een bedrijf aan de Straatweg geforceerd, zijn het bedrijfsterrein opgegaan en hebben vervolgens een trailer met daarop een boot achter hun auto gekoppeld. Zij reden het terrein af en wilden in de richting van Utrecht rijden. Een getuige hoorde dat de bestuurder van de auto flink gas gaf, hierdoor viel de los op de trailer staande boot van de trailer af en viel op het wegdek. De auto met trailer reden met hoge snelheid weg. De trailer werd even later één kilometer verderop bij de voetbalvelden teruggevonden. De auto met de verdachten werd niet meer aangetroffen.

De 2000 kg zware boot is met een takelwagen weer op de trailer geplaatst en beiden zijn teruggebracht naar het bedrijf waar zij waren gestolen.

Doe nuchter, rij alcoholvrij

ABCOUDE Op woensdag 3 oktober heeft de politie in het kader van de campagne `Doe nuchter, rij alcoholvrij` een alcoholcontrole gehouden.

De controle vond tussen zeven en acht uur in de avond op de Amsterdamse Straatweg plaats. Van de 47 gecontroleerde bestuurders, bleek één bestuurder teveel te hebben gedronken. De vrouw, 36 jaar oud en afkomstig uit Abcoude, werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies de vrouw 260 ug/l (0,7 promille), terwijl maximaal 0,5 promille is toegestaan. De vrouw kreeg een boete van f 410,- en een rijverbod van één uur.

Opgevoerde snorfiets

WOERDEN Op woensdag 3 oktober is een snorfiets ingenomen omdat hij zwaar opgevoerd bleek te zijn.

Rond half negen in de avond hield een politieman een snorfiets op de Cattenbroekerdijk staande. Voor een uitgebreide controle verzocht hij de 16-jarige bestuurder uit Woerden mee te rijden naar het politiebureau. Bij de controle bleek dat de snorfiets een constructiesnelheid had van meer dan 75 km/u, terwijl wettelijk maximaal 25 km/u is toegestaan. Het voertuig is ingenomen en zal van de opgevoerde onderdelen worden ontdaan. De 16-jarige bestuurder kreeg een bekeuring voor de te hoge constructiesnelheid.

Jeugd ruimt op

BREUKELEN Op woensdag 3 oktober hebben jongeren de door hen zelf gemaakte rommel opgeruimd.

Rond drie uur in de middag meldde een getuige dat jongens aan de Stinzenlaan flessen op het fietspad hadden kapot gegooid en vernielingen hadden gepleegd in de oude sporthal, die op de nominatie staat binnenkort te worden gesloopt. Dankzij de goede signalementen kon een politieman drie jongens in de buurt aanhouden en naar het bureau overbrengen. Het ging om jongens van 13, 14 en 15 jaar oud en allen afkomstig uit Breukelen.

In overleg met de ouders werd besloten dat de jongens de door hen veroorzaakte rommel met bezem en stoffer en blik zelf op moesten ruimen. Zo gebeurde het!

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie