Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wijzigingen internationaal menreglement

Datum nieuwsfeit: 04-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland
Zoek soortgelijke berichten
Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Wijzigingen int. menreglement

04/10/2001

Lausanne, 4 oktober 2001
Tijdens het WK tweespannen in Riesenbeck 2001 heeft het FEI Driving Committee vergaderd waaruit de volgende belangrijkste beslissingen zijn gekomen:

Denk Tank rapport
De dressuurproef met vier aanspanningen gelijktijdig in de ring zoals getest tijdens het CAIO Aken en zoals aanbevolen werd in het bovengenoemde rapport, zal niet verder uitgewerkt worden.

Marathon
Het comité nam de volgende beslissingen betreffende de CAI categorie A en B wedstrijden, alsmede voor CAIO's die op het programma staan voor 2002:
De marathon zal bestaan uit 2 secties, A en E.
De A-sectie zal bestaan uit een combinatie van de huidige A en B secties, met een afstand variërend van 6 tot 9 kilometer, 1 kilometer zal gemeten worden op max. 6 km/uur en de overige kilometers zullen gemeten worden op 15 km/uur.
De gang in de A-sectie is vrij.
De E-sectie moet tussen 5 en 8 hindernissen bevatten, met een afstand van 1 kilometer per hindernis.
Het verschil tussen de minimum en de maximum tijd in de E-sectie is twee minuten.
Het aantal tijdswaarnemers zal gereduceerd worden tot 4. Bokrechters zijn niet langer nodig.

Bovenstaande wijzigingen zijn op try-out basis en met ingang van 2002 verplicht voor alle CAI categorie A en B wedstrijden en CAIO wedstrijden.

Het WK vierspannen 2002 zal gehouden worden volgens de nu geldende reglementen, d.w.z., met een vijf trajecten marathon.

In 2002 zal er een beslissing genomen worden ten aanzien van de marathon formule van het WK tweespannen in 2003.

Gebruik van hoepels
Het gebruik van hoepels aan de rijtuigwielen om de minimale spoorbreedte te bereiken voor de vaardigheidsproef is toegestaan. Deze uitzondering geldt tot eind 2002 en geldt alleen tijdens CAI-B wedstrijden.

Twee fasen proef
In onderdeel C (vaardigheid) mag op try out basis een twee fasen proef verreden worden die meetelt voor het gecombineerde resultaat van de onderdelen A, B en C (dressuur, marathon en vaardigheid) op CAI en CAIO wedstrijden.

Leeftijd van de paarden
De minimum toegestane leeftijd van paarden/pony's voor deelname aan CAIO wedstrijden en kampioenschappen zal omhoog gebracht worden naar 6 jaar en voor deelname aan CAI wedstrijden naar 5 jaar. Deze reglementswijziging is per 1 januari 2003 van kracht. Het reglement betreffende de leeftijd van enkelspan paard/pony blijft ongewijzigd (minimaal 6 jaar oud voor deelname aan CAI's en kampioenschappen).

Kwalificatie voor kampioenschappen
Het internationale jurylid deel uitmakende van de Ground Jury op nationale wedstrijden die dienen als kwalificatie voor FEI kampioenschappen moet een buitenlander zijn en zal worden aangewezen door de FEI.

Om een hoger niveau te bereiken op kampioenschappen moet de minimale dressuurscore tijdens wedstrijden die dienen als kwalificatie voor het WK tweespannen 2003 100 punten zijn.

In 2002 zal overwogen worden hoe de moeilijkheidsgraad verhoogd kan worden voor de rijders die zich kwalificeren voor het WK enkelspannen en het WK vierspannen.

WK enkelspannen 2002
De marathon tijdens het WK enkelspannen 2002 zal teruggebracht worden naar sectie A, D en E. De snelheid en de afstanden zullen ongewijzigd blijven conform de reglementen.

Tweedaagse CAI wedstrijden
Er mogen in 2002 op try-out basis tweedaagse CAI wedstrijden georganiseerd worden, met de marathon als laatste onderdeel.

Bron: FEI Bulletin 08/2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie