Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente, politie en GGD bundelen krachten in asbestaanpak

Datum nieuwsfeit: 04-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

04-10-2001

Gemeente, politie en GGD bundelen de krachten in asbestaanpak

Het college van burgemeester en wethouders heeft kennis genomen van het Plan van aanpak illegale sloop, waarbij asbest is vrijgekomen. Het plan van aanpak is een uitwerking van de nota Uitvoerings- en handhavingsbundel Asbestverwijderingsbesluit van het ministerie van VROM. In deze nota wordt aangegeven welke taken en verantwoordelijkheden de verschillende instanties hebben bij toezicht en opsporing van illegale activiteiten op het gebied van asbest.

Het komt nog steeds vaak voor dat zonder vergunning sloopwerkzaamheden worden verricht, waarbij asbest vrijkomt. Omdat veel mensen zich nog niet genoeg bewust zijn van het gevaar, heeft de gemeente in samenwerking met de politie en de GGD een stappenplan opgesteld. Dit stappenplan is een gezamenlijk product met als doel dat de betrokken organisaties precies van elkaar weten hoe er opgetreden moet worden en wie waarvoor verantwoordelijk is in het geval van illegale sloop, waarbij asbest is vrijgekomen.

Als er sprake is van illegale sloopactiviteiten moet dit zo spoedig mogelijk bij de afdeling Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente worden gemeld. Zij treedt bij de verder afhandeling van de illegale activiteiten coördinerend op. De hierbij te volgen procedure, zoals het inschakelen van instanties en deskundigen en de uit te voeren acties zijn in het stappenplan vastgelegd. Het doel van het stappenplan is om de gevolgen van een illegale sloop waarbij asbest is vrijgekomen in goede banen te leiden.
Deze aanpak voorkomt niet alleen het verder vrijkomen van asbest, ook kunnen voorzieningen worden getroffen om het gevaar voor blootstelling aan asbest zo veel mogelijk te verminderen.

Breda, 4 oktober 2001

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie