Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Heerlen

Datum nieuwsfeit: 04-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 4-10-2001 Politieberichten district Heerlen (RKey; 15.00 u) Donderdag, 4 oktober 2001

District Heerlen

Heerlen; in rug gestoken
Afgelopen maandagavondlaat, 1 oktober jl. heeft een 15-jarige jongen uit Klimmen zich bij de EHBO van het Atriumziekenhuis in Heerlen gemeld met steekwonden. Het slachtoffer gaf later aan de politie aan dat hij die maandagavond, op de kermis op het Wannerplein in Heerlerheide, bij strubbelingen met een groep jongens in zijn rug was gestoken. Het slachtoffer werd die maandagavond opgenomen en is inmiddels geopereerd aan een darmperforatie. De politie stelde een nader onderzoek in, waarbij een 16-jarige jongen uit Hoensbroek in beeld kwam als betrokken bij hetgeen die avond op de kermis is gebeurd. Deze verdachte werd afgelopen woensdag aangehouden en werd inverzekeringgesteld. De verdachte heeft inmiddels bekend het slachtoffer bij die strubbelingen die maandagavond met een mes te hebben gestoken. De politie stelt verder onderzoek in en maakt proces-verbaal op.

Heerlen; handgranaat onschadelijk gemaakt
De politie heeft na bekomen melding afgelopen woensdagmiddag omstreeks 13.30 uur in een water/rioolput een handgranaat aangetroffen. Het betrof een op scherp staande handgranaat waarop de politie dan ook het ExplosievenOpruimingsCommando (EOC) van de Koninklijke landmacht heeft ingeschakeld. Daarnaast heeft de politie de gehele Zeswegenlaan (vanaf CBS-weg tot de Carboonstraat) voor alle verkeer afgesloten. De EOC heeft de handgranaat in een aan de overzijde van de rijbaan gelegen park zonder problemen gedetoneerd / onschadelijk gemaakt. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de handgranaat.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie