Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Consumenten moeten weten waar stroom vandaan komt

Datum nieuwsfeit: 04-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Consumentenbond

Consumenten moeten weten waar stroom vandaan komt
4 oktober 2001

Consumenten zijn niet voldoende op de hoogte van de herkomst van stroom. Daarom hebben de Consumentenbond, Greenpeace, het Wereld Natuur Fonds en de FNV op 4 oktober een oproep gedaan aan minister Jorritsma om etikettering van stroom verplicht te stellen.

De organisaties vinden dit nodig, omdat consumenten nu niet voldoende duidelijkheid hebben over de herkomst van stroom en de milieubelasting, zoals de hoeveelheid geproduceerd radioactief afval en de opgetreden CO2-emissies. Deze informatie moet volgens de organisaties op de energienota vermeld worden. Pas als deze informatie er is, kunnen consumenten echt bewust kiezen tussen groene en grijze stroom en voor een bepaalde energieleverancier. Nu is de informatie voor consumenten nog veel te onduidelijk, waardoor de kans bestaat dat zij misleid worden.

Minister Jorritsma reageerde onverwacht positief op de oproep. Zij gaf aan dat zij de bedrijven inderdaad wil verplichten per 1 januari 2003 met een stroometiket te komen. Zij nodigde de organisaties uit om mee te werken aan de realisatie ervan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie