Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eenmalige opvang na trauma niet voldoende

Datum nieuwsfeit: 04-10-2001
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van Amsterdam


Eenmalige opvang na trauma niet voldoende
Gepubliceerd op donderdag 4 oktober 2001

De effectiviteit van eenmalige opvang in het voorkomen van chronische psychische klachten na een traumatische gebeurtenis (debriefing) is niet aangetoond in wetenschappelijk onderzoek. Positieve resultaten zijn wel geboekt met kortdurende cognitief-gedragstherapeutische behandelingen. Beide bevindingen worden momenteel nader onderzocht aan de Programmagroep Klinische Psychologie van de Universiteit van Amsterdam.

Een overzicht van wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van debriefing wordt binnenkort aangeboden ter publicatie. Daarin worden nieuwe aanwijzingen gepresenteerd dat debriefing na een traumatische gebeurtenis chronische psychische klachten niet voorkomt. Ook ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie