Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Internetsite Webwijs geeft inzicht in onderzoek KUB

Datum nieuwsfeit: 04-10-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

0100,0100,0100Times New Romanhttp://www.kub.nl/nieuws/persberichten/2001/10/0112810.html

Simpel zoeken op naam en trefwoord

Internetsite Webwijs maakt onderzoek KUB

inzichtelijker

Vanaf 1 oktober is het voor buitenstaanders gemakkelijker om te traceren op welke gebieden de Katholieke Universiteit Brabant onderzoek verricht en welke wetenschappers daarbij betrokken zijn. Daartoe is de internetsite Webwijs (0000,0000,FF00www.kub.nl/webwijs0100,0100,0100) ontworpen.

Webwijs is vooral bedoeld om via Internet snel te kunnen traceren of de KUB over bepaalde expertise beschikt en, zo ja, welke wetenschappers op dat terrein deskundig zijn. Met Webwijs kunnen de vele vragen die de universiteit gesteld worden, sneller en beter worden

beantwoord. Die vragen komen vaak van media, maar in toenemende mate ook van bedrijven en instellingen.

Aan de KUB werken ongeveer vijftienhonderd wetenschappers die onderzoek doen op zeer divers terrein. Van elke wetenschapper is een pagina gemaakt waarop zijn of haar expertise met trefwoorden is vermeld. Tevens is informatie te vinden over publicaties, onder meer door een link met OZIS, een landelijk databestand waarin alle publicaties sinds 1996 te vinden zijn. Ook voor studenten kan Webwijs handig zijn omdat er standaard op de pagina's ook een link is gelegd met de elektronische studiegids. Zo is snel te zien welke colleges een hoogleraar verzorgt, en wanneer die plaatsvinden.

Doordat veel van de gegevens die worden gepresenteerd afkomstig zijn uit databestanden die regelmatig worden bijgewerkt, is Webwijs een site die actueel blijft. Wetenschappers kunnen daarnaast ook zelf hun gegevens aanpassen.

Webwijs bevat een schat aan gegevens, maar is nog in ontwikkeling. De redactie van KUBweb, die de nieuwe sites ontwikkelde, werkt aan een meer verfijnde trefwoordenlijst waarmee ook onderlinge verbanden zichtbaar worden, en aan een vollediger Engelstalige versie.

Webwijs is een applicatie die ontworpen is door Infolab, een aan de KUB verbonden instituut dat toegepast wetenschappelijk onderzoek doet op het gebied van onder meer informatietechnologie.

Noot voor de pers

Webwijs is te vinden op 0000,0000,FF00www.kub.nl/webwijs0100,0100,0100. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met persvoorlichter drs. Pieter Siebers (013 466 2004) of met KUBweb-eindredacteur Mira Bückmann (013 466 8321)Arial.

Times New RomanDe persberichten van de KUB zijn ook via Internet te raadplegen:

www.kub.nl/persberichten/

Tilburg, 4 oktober 2001Courier New


Drs. Monique Hanssen
Voorlichting en Externe Betrekkingen
tel: 013 466 2000
e-mail: (M.M.C.Hanssen@kub.nl)


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie