Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inspraakavond bij onderzoek grondwateroverlast Wassenaar

Datum nieuwsfeit: 04-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Gemeente Wassenaar
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Wassenaar

Inspraakavond bij start onderzoek grondwateroverlast Wassenaar

De werkgroep grondwateroverlast Wassenaar organiseert op donderdag 4 oktober van 19:30 tot 22:00 uur een bijeenkomst voor belanghebbenden in Raadhuis De Paauw, Raadhuislaan 22. De bijeenkomst vormt de start van het onderzoek waarvoor de werkgroep de hulp heeft ingeroepen van het ingenieurs- en adviesbureau DHV Milieu & Infrastructuur. Het doel van het onderzoek is vast te stellen op welke manier de grondwateroverlast aangepakt kan worden. Het eindrapport wordt in juni 2002 verwacht.

De jarenlange wateroverlast binnen de gemeente is de aanleiding tot het onderzoek. De werkgroep die daarvoor in het leven is geroepen bestaat uit afgevaardigden van de provincie Zuid-Holland, Waterschap Oude Rijnstromen, de -Hoogheemraadschappen van Rijnland en van Delfland, Duinwaterbedrijf Zuid-Holland, Rijkswaterstaat/RIZA en de Gemeente Wassenaar.

De start van het onderzoek is een bijeenkomst die voor alle belanghebbenden wordt georganiseerd. In deze bijeenkomst wordt informatie gegeven over het onderzoek en is er ruime gelegenheid om wensen en belangen kenbaar te maken. Het is niet de bedoeling dat er wordt gediscussieerd over mogelijke oorzaken of individuele klachten. Aan die aspecten zal later veel aandacht worden besteed. Onder meer door middel van een enquête. Het formulier hiervoor wordt na de bijeenkomst beschikbaar gesteld.
Van de deelnemers wordt een actieve rol verwacht. Een deel van de avond wordt besteed om in groepjes wensen en belangen te benoemen en te ordenen. De groepjes worden geleid door deskundigen van DHV.

De werkgroep wil graag deelname van zo veel mogelijk verschillende groepen belanghebbenden en denkt daarbij aan: ieder die al eens overlast heeft gemeld, individuele burgers, wijkvereniging(en), woningbouwvereniging(en), landgoedeigenaren enz.

Wie deel wil nemen aan deze bijeenkomst die plaatsvindt in Raadhuis de Paauw in Wassenaar, en daarvoor nog niet is uitgenodigd, kan zich opgeven bij de gemeente onder telefoonnummer: 5122265. Overigens kan grondwateroverlast nog steeds worden gemeld op telefoonnummer: 070-5122265.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie