Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voorlichting Brandveiligheid Horecagelegenheden Middelburg

Datum nieuwsfeit: 05-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Middelburg

Afdeling Communicatie
Postbus 6000
4330 LA Middelburg
tel. (0118) 67 54 50
fax (0118) 67 54 52
P E R S B E R I C H T 2 oktober 2001

Middelburg neemt brandveiligheid
gebouwen serieus

Voorlichting Brandveiligheid Horecagelegenheden

De brand in café 'Het Hemeltje' in Volendam staat bij iedereen nog vers in het geheugen. Ook in de gemeente Middelburg heeft dit tot veel onrust bij zowel burgers als ondernemers geleid. Het gemeentebestuur heeft er niet voor gekozen om halsoverkop allerlei preventie ambtenaren op gebouwen in Middelburg af te sturen. Maar wat doet de gemeente dan wel?

Inhaalslag
Het gemeentebestuur heeft in de gebeurtenissen aanleiding gezien om door een inhaalslag het niveau van het toezicht op de brandveiligheid alsmede de handhaving te verhogen. Dit houdt in dat de gemeente er werk van maakt dat alle gebouwen die daartoe verplicht zijn in het bezit komen van een gebruiksvergunning of dat gebouwen met een verouderd exemplaar worden voorzien van een nieuwe. Bij de controle op brandveiligheid (gaat vooraf aan het verlenen van een gebruiksvergunning), is de afdeling Preventie, Preparatie en Pro-actie van de Stadsgewestelijke Brandweer betrokken. Verder zullen de controles op brandveiligheid frequenter gaan plaatsvinden.

Verschillende ondernemers in of gebruikers van gebouwen dienen te beschikken over een gebruiksvergunning. Voorbeelden hiervan zijn logiesgebouwen, horecapanden, maar ook bijvoorbeeld kinderdagverblijven en verzorgingstehui- zen. De eisen die gesteld worden aan brandveiligheid hebben te maken met het gebouw zelf, bijvoorbeeld het aantal (nood)uitgangen en de aanwezigheid van blusmateriaal en met het gebruik, zoals het maximaal aantal toe te laten personen in een gebouw.

Informatiebijeenkomst horeca
Tijdens een voorlichtingsbijeenkomst op vrijdag 5 oktober a.s. worden de eigenaren en ondernemers geïnformeerd over de regelgeving ten aanzien van brandveiligheid, de eisen die de brandweer stelt en de wijze waarop men in het bezit kan komen van een gebruiksvergunning. De bijeenkomst wordt gehouden in cafe 't Schuttershof, Schuttershofstraat 1 en begint om 10.30 uur en is bedoeld voor ondernemers en eigenaren van horecapanden en bijeenkomstgebouwen.

Procedure
De komende maanden gaat de brandweer panden controleren op brandveiligheid. Naar aanleiding van deze controle ontvangen de eigenaar en de gebruiker van het pand een rapport. In dit rapport staan de resultaten van de controle vermeld met daarbij alle verbeterpunten. Wanneer deze adviezen zijn opgevolgd kan de gebruiker een vergunning aanvragen.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie