Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Akzo Nobel versterkt positie van Diosynth in biotechnologie

Datum nieuwsfeit: 05-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Akzo Nobel
Zoek soortgelijke berichten
Akzo Nobel

Akzo Nobel versterkt positie van Diosynth in biotechnologie

Arnhem, 5 oktober 2001 Akzo Nobel gaat opnieuw investeren (EUR 18 mln) in de Pharma business unit Diosynth voor uitbreiding van de biofarmaceutische productiecapaciteit in Oss.

"Door deze nieuwe investering kunnen wij beter de synergiemogelijkheden benutten tussen onze recente acquisitie in de Verenigde Staten en de biotechnologische activiteiten in Nederland," verklaarde Johan Evers, General Manager van Diosynth.

"In november 2000 hebben wij een ultramoderne zuiverings- en isolatie-unit geopend en zijn wij ook begonnen met de bouw van een celkweek- en fermentatie-unit. In juni 2001 hebben wij het Amerikaanse bedrijf Covance Biotechnology Services Inc. nu Diosynth RTP geheten overgenomen. Dit bedrijf beschikt over omvangrijke ontwikkelings- en productiefaciliteiten en een sterk commercieel netwerk in de Verenigde Staten," zei Evers.

"In lijn met onze biotechnologie-strategie doen wij nu de volgende stap door uitbreiding van onze capaciteit voor de productie op grote schaal van biofarmaceutica, met reactorvolumes tot 18 m3. Door de extra capaciteit in Oss kunnen wij voorzien in de behoefte van Diosynth in Europa en Diosynth RTP in Noord-Amerika en zijn we beter in staat in te spelen op de toegenomen marktvraag in beide werelddelen," zei Evers in een nadere toelichting.

Ondanks het huidige ongunstige investeringsklimaat is deze investering verantwoord, aangezien de extra productiecapaciteit strategisch belangrijk is voor Diosynths toekomstige positie in de markt voor complexe actieve biofarmaceutische ingrediënten.

Naar verwachting zal de nieuwe productie-eenheid eind 2003 in gebruik worden genomen.


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie