Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Officiële start nieuwbouw Keygene in Wageningen

Datum nieuwsfeit: 05-10-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


Officiële start nieuwbouw Keygene in Wageningen

Genomics onderzoek versterkt met nieuwe huisvesting

Wageningen, 5 oktober 2001 - Keygene N.V. start vandaag officieel met de bouw van haar nieuwe pand op het Agro Business Park in Wageningen. De uitbreiding is een gevolg van de nieuwe business focus en de groei, zowel in activiteiten als in mensen.

Begin 2000 is het management van Keygene begonnen met het formuleren van een nieuwe business strategie. Als business model is gekozen om de sterke assets van Keygene, de specifieke DNA technologie, de Bioinformatic tools en de Keygene Databases zo breed mogelijk te exploiteren in de vorm van contract-research, producten en services.

Een strategie die ook geleid heeft tot een nieuwe organisatiestructuur. De Keygene groep bestaat nu uit vier units die zich elk op een specifiek onderdeel van het totale genomics pakket richten.


- Keygene Genomics: Innovatief contractonderzoek

- Keygene Genetics: Molecular marker services


- Keygene Profiles: Transcript imaging services

- Keygene products B.V.: AFLP® - based software pakketten
Een nieuwe strategie, een nieuwe organisatie en vanaf vandaag de start van een nieuw gebouw.

Bedrijfsprofiel

Keygene is een toonaangevend genomicsbedrijf, gericht op onderzoek naar de structuur en functie van genetische informatie. Keygene heeft een sterk eigen technologieplatform ontwikkeld, dat brede toepassingen biedt voor diverse vormen van genoomonderzoek. Een belangrijk onderdeel van dit platform is AFLP®, een merker technologie voor genetische en gen expressie analyses. Naast haar technologieën gericht op genoomonderzoek heeft Keygene tevens bio-informatica pakketten en genomische databases ontwikkeld. Door deze combinatie van activiteiten kan Keygene een totaalpakket bieden van contractonderzoek, diensten en producten voor genoomonderzoek aan bedrijven in de life sciences sector.

De enige aandeelhouder van Keygene N.V. is Bio Seeds B.V., een consortium van de zaadbedrijven Cebeco Seeds, ENZA Zaden, De Ruiter Zaden, Rijk Zwaan en sinds kort ook het Franse Vilmorin Clause & Cie, een wereldleider op het gebied van groente- en bloemenzaden. Binnen Bio Seeds werken de bedrijven op de belangrijke gebieden van de plantenbiotechnologie samen met Keygene N.V.


---
Informatie:

Publimarket
Rita Wiekamp
+31 (0)70 356 1534

Wassenaarseweg 23,
2596 CE, The Hague,
The Netherlands
phone +31 70 3561534
fax +31 70 3560349
email (r.wiekamp@publimarket.nl)

www.publimarket.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie