Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Lekstroom Utrecht

Datum nieuwsfeit: 05-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-10-2001

Politieberichten district Lekstroom, 10.35 uur
Snelheidscontroles

NIEUWEGEIN De politie heeft donderdagochtend twee snelheidscontroles gehouden in Nieuwegein.

Tussen kwart over negen en half elf werd gecontroleerd aan de Hollandhaven. Aldaar geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. Van 609 voertuigen werd de snelheid gemeten. 45 autos reden te hard en ontvangen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid was 81 km/u.

Van half elf tot half twaalf werd gecontroleerd aan de Graaf Florisweg. Hier werd de snelheid van 498 voertuigen gemeten. 58 autos reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was 83 km/u. De hardrijders ontvangen een bekeuring.

Boetes voor verkeersovertredingen

TULL EN T WAAL Donderdagochtend controleerde de politie tussen acht uur en kwart voor negen aan de Waalseweg. In totaal negeerden vijf automobilisten de daar geldende gesloten verklaring. Zij werden hiervoor bekeurd.

Diefstal uit een school

HOUTEN Donderdagmiddag zijn twee mannen aangehouden nadat zij in een school aan de Korenmolen mogelijk een portemonnee van één van de leerkrachten hadden gestolen.

Rond half vier zagen verschillende medewerkers twee 24-jarige mannen uit Utrecht in de school lopen. Eén van de leerkrachten vond het vreemd dat de mannen door het gebouw heen liepen. De leerkracht waarschuwde enkele collegas. Toen de mannen weer buiten liepen hebben medewerkers van de school de verdachten staande gehouden. Inmiddels bleek een leerkracht een portemonnee te missen. De politie werd gewaarschuwd en de mannen werden aangehouden op verdenking van diefstal. De portemonnee werd buiten in de struiken teruggevonden. Op het bureau bleek één van de verdachten ook nog enkele boetes open te hebben staan. De politie heeft beide mannen in verzekering gesteld en onderzoekt de zaak.

Aanrijding letsel

NIEUWEGEIN Donderdagavond vond op de Wierselaan in Nieuwegein een aanrijding plaats tussen een personenauto en een motor. De motorrijder raakte gewond, maar hoefde niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden.

Om kwart over acht s avonds reed een 42-jarige man uit Nieuwegein in zijn auto over de Wierseweg. Achter hem reed een 29-jarige motorrijder uit Nieuwegein. De motor wilde de auto aan de linkerkant inhalen. Ter hoogte van de Kerkweg sloeg de auto linksaf, terwijl de motor zich op dat moment naast hem bevond. Bij de aanrijding kwam de motorrijder ten val en liep diverse kneuzingen op. Het ambulancepersoneel heeft de man ter plaatse onderzocht. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis te worden vervoerd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie