Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Mishandeling door afgunstige boer in het Friese Ee

Datum nieuwsfeit: 05-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 5-10-2001
Politieberichten van 4/10 (13.00 uur) t/m 5/10 (07.00 uur)

Gerkesklooster: inbraak auto
Van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Lauwers. Hoe men in de auto is gekomen, werd niet duidelijk. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen, alsmede 9 cd`s. Het dasboard werd vernield. De eigenaresse, een 25-jarige inwoonster van Gerkersklooster, heeft aangifte gedaan.

Dezelfde nacht werd ook ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Gauw. Uit deze auto werd een radio/cd-speler weggenomen, alsmede een 60-tal cd`s. De eigenaar, een 21-jarige inwoner van Gerkesklooster, heeft aangifte gedaan.

Ee: mishandeling
Donderdag omstreeks 10.00 uur werd een 28-jarige inwoner van Engwierum op de Stienfeksterwei met zijn bestelauto klemgereden door een tractor met aanhangwagen, die bestuurd werd door een 34-jarige inwoner van Westergeest. De inwoner van Engwierum werd hierop geschopt en geslagen door de bestuurder van de tractor, die vervolgens achteruit met de tractor tegen de bestelauto aanreed. Daarna is de verdachte al scheldend weggereden. Het slachtoffer liep een dikke lip op. Volgens het slachtoffer is de verdachte afgunstig vanwege de koop van landbouwgrond door hem. De verdachte wilde deze grond namelijk ook graag hebben. De verdachte moet nog worden gehoord.

Lemmer: aanrijding met gewonde
Donderdag omstreeks 10.00 uur reed een 52-jarige inwoner van Wijckel met zijn personenauto over de Rondweg. Hij bracht zijn auto tot stilstand voor de rode stoplichten van de brug over de Zijlroede. De bestuurder van een vrachtwagen, die achter hem reed, had dit te laat in de gaten. De vrachtwagenbestuurder, een 49-jarige inwoner van Elahuizen, botste vervolgens tegen de voor hem stilstaande personenauto. De inwoner van Wijckel werd met nek- en rugklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Dokkum: aanrijding vuilniswagen
Donderdag omstreeks 11.50 uur vond op de kruising Lauwersseewei Trekweg een aanrijding plaats tussen een personenauto en een vuilniswagen van de gemeente Dongeradeel. De bestuurster van de personenauto, een 78-jarige inwoonster van Dokkum, kwam vanaf de Trekweg en verleende op de kruising geen voorrang aan de vuilniswagen, die over de Lauwersseewei reed en bestuurd werd door een 32-jarige inwoner van Gytsjerk. De vuilniswagen kwam vervolgens op zijn kant in de berm van de weg tot stilstand. Bij deze aanrijding vielen geen gewonden.

Leeuwarden: straatroof
Donderdag omstreeks 13.15 uur fietste een 55-jarige inwoonster van Leeuwarden, over het Zuiderplein. Toen zij ter hoogte was van de ING-bank voelde zij plotseling dat de tas van arm werd afgerukt. Een blanke man in een bruine leren jas ging er op de fiets met haar tas vandoor. In de tas zaten boeken, een sleutelbos, een bankpasje en wat kleingeld. De vrouw heeft aangifte gedaan.

Bolsward: vechtpartij op de kermis
Donderdag omstreeks 14.15 uur werd een 15-jarige jongen uit Schettens op de kermis op het Plein mishandeld door een groepje van 4 jongens. De aangever werd bij een kermisattractie opzij geduwd door een 15-jarige jongen uit Bolsward. Toen de aangever hier iets van zei, werd hij bedreigd door die jongen. De aangever is toen weggelopen en werd vervolgens op het kermisterrein door een groepje van 4 jongens, waaronder de Bolswarder geschopt en geslagen. De andere jongens waren 15, 12 en 15 jaar en zijn allen afkomstig uit Bolsward. De verdachten werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tegen hen is proces-verbaal op gemaakt. De aangever liep een gezwollen rechter jukbeen op.

Drachten: snelheid
Donderdag omstreeks 14.45 uur reed een 36-jarige inwoner van Leeuwarden met een snelheid van 171 kilometer per uur over de Rijksweg N31(Waldwei), terwijl aldaar 100 kilometer is toegestaan. De bestuurder kreeg een bekeuring en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Ureterp: aanrijding licht gewonde
Donderdag omstreeks 13.40 uur vond op het brom- en fietspad aan de Weibourren een aanrijding plaats tussen een fietser en een bromfietsster. De fietser, een 12-jarige jongen uit Ureterp haalde een aantal fietsers in en kwam daarbij op gedeelte van het fietspad terecht, dat was bestemd voor de tegemoetkomende fietsers en bromfietsers. Hij kwam hier in botsing met een bromfiets, die werd bestuurd door een 19-jarige inwoonster van Hemrik. Beiden kwamen ten val. De jongen bezeerde zijn vinger en voet, terwijl de bromfietsster verwondingen opliep aan hand en arm. Zij werd voor controle overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Hallum: geen rijbewijs
Donderdag omstreeks 17.35 uur werd op de Langebuorren een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 42-jarige inwoner van Hallum, bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Het rijbewijs van de man was sinds 23 mei 2001 ongeldig verklaard. ( wegens rijden onder invloed/ niet meewerken aan verplichte cursus). Tevens bleek, dat de auto waarin hij reed, niet verzekerd was. Voor de geconstateerde overtredingen kreeg de bestuurder een bekeuring.

Harlingen: aanhouding met verzet
Donderdag omstreeks 17.00 uur werd op de P.W.A Cort v.d. Lindenstraat een 27-jarige inwoner van Harlingen aangehouden. De man moest nog een gevangenisstraf van 15 dagen uitzitten. Bij zijn aanhouding verzette de man zich hevig. Hij werd geboeid overgebracht naar het bureau. De man liep bij zijn verzet een gebroken neus op. Na behandeling door een arts werd de man ingesloten.

Veenwouden: inbraak woning
Donderdag tussen 06.45 en 21.45 uur werd ingebroken in een woning aan de Burg. Faberweg. Via verbreking van het keukenraam kwam men de woning binnen. Uit de woning werden een tv en sieraden weggenomen. De bewoonster, een 45-jarige vrouw, heeft aangifte gedaan.

Makkum: vernieling
Donderdag omstreeks 23.10 uur kreeg een groepje Nederlanders ruzie met een groepje Duitsers. De Nederlanders daagden de Duitsers uit. Toen die hierop ingingen, vluchten de Nederlanders een café aan de Waagsteeg binnen en deden de deur op slot. De Duitse jongeren gooiden toen twee fietsen tegen de deur van het café waardoor er een ruit sneuvelde en de fietsen werden beschadigd. Twee Duitse jongeren, 17 en 18 jaar, beiden uit Hamburg, werden aangehouden ter zake vernieling. De verdachten werden overgebracht naar het bureau en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. De politie heeft de zaak in onderzoek en sluit niet uit dat nog meer jongeren zullen worden aangehouden.

Jelsum: onder invloed
Vrijdag omstreeks 00.50 uur werd op de Bredyk een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 24-jarige inwoner van Marrum, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 245 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 1 uur.

Leeuwarden: huisvredebreuk
Vrijdag omstreeks 01.30 uur werd een 37-jarige inwoonster van Leeuwarden aangehouden ter zake huisvredebeuk. De verdachte was de woning van haar ex-vriend aan de 2e Koestraat binnengedrongen en wilde deze niet verlaten. Ook nadat verschillende malen gevorderd was, bleef de vrouw in de woonkamer zitten. De vrouw daarop aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Dokkum: onder invloed
Vrijdag omstreeks 02.45 uur werd op de Parklaan een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 36-jarige inwoner van Dokkum, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 230 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 1 uur.

Burgum: inbraak woning
Donderdag tussen 20.00 en 22.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Freerk Bosgraafstraat. De gehele woning werd doorzocht. Uit de woning werden sieraden (waaronder een antiek gouden horloge), een digitale camera, een videorecorder, een videocamera en twee computers weggenomen. De bewoonster, een 64-jarige vrouw, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: belediging
Vrijdag omstreeks 03.10 uur werd een 32-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden ter zake belediging. Agenten kwamen bij de verdachte aan de deur aan de Delistraat in verband met geluidsoverlast. De man had de muziek veel te luid staan. Met de man was geen redelijk gesprek te voeren en toen hij de agenten uitschold en beledigde, werd hij aangehouden. Bij zijn aanhouding pleegde de man verzet. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...